Macam goreng pisang panas, itulah yang boleh diumpamakan dengan konsol kegemaran ramai PlayStation 5 yang baru dilancarkan baru-baru ini di Malaysia.

Sony Malaysia baru sahaja mengumumkan harga rasmi bagi PlayStation edisi digital serta edisi Ultra HD Blu-ray yang masing-masing ditawarkan dengan harga RM1,869 dan RM2,299. Pihak Sony Malaysia turut mengumumkan pembukaan pra-tempahan pada hari ini jam 12 tengah hari tadi.

“Less Than 1 Minutes Item Sold Out” – PlayStation 5 ‘Licin’ Di Laman Sony Malaysia

Kedua-dua model PS5 ini menggunakan pemproses khusu yang sama dengan CPU dan GPU bersepadu untuk high-fidelity graphics sehingga 4K, serta SSD berkelajuan tinggi yang sama dengan I/O bersepadu yang akan memberikan kelajuan yang pantas.

IKLAN

Tapi korang jangan terkejut….

Hebat betul orang Malaysia ni, pra-tempahan yang dijangka sedia dibuka untuk beberapa hari nampaknya cuma bertahan seawal seminit sahaja. Jumlah pembeli yang ramai membuatkan mereka yang berniat untuk mendapatkannya beberapa minit gagal membuat tempahan.

IKLAN

“Less Than 1 Minutes Item Sold Out” – PlayStation 5 ‘Licin’ Di Laman Sony Malaysia

Difahamkan PlayStation 5 edisi digital sold out terlebih dahulu sebelum PlayStation edisi Ultra HD Blu-ray mengikut jejak langkah yang sama sejam kemudian.

IKLAN

Hm, korang sempat ke grab tak? Kalau tak sempat pihak Sony Malaysia turut menyenaraikan sejumlah kedai yang bakal menawarkan konsol ini secara rasmi. Korang boleh klik disini untuk mengetahui senarai penuh kedai yang menawarkannya..

Jangan sedih-sedih okay….Hiks!

Sumber: Sony Malaysia

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI