Ada berbagai cara untuk menunjukkan kasih sayang kepada pasangan. Kata-kata yang indah, memberikan hadiah, lakukan kejutan dan pelbagai cara lagi kita lakukan untuk menunjukkan kasih sayang. Tapi momen paling indah biasanya di akhiri dengan lamaran, satu tindakan  menunjukkan betapa kita ingin hidup bersamanya sehingga ke akhir hayat.

Di zaman mak ayah kita dahulu, sebentuk cincin, sejadah, beg tangan, sepatu antara barangan dibawa ketika bertunang kerana barangan tersebut di anggap akan digunakan oleh bakal isteri.

Tapi di zaman millennial ini segalanya sudah berubah dan tentu korang tak boleh brain, hadiah apa yang patut diberi kepada pasangan. Hahaha.

Di negara jiran Indonesia, satu pasangan kekasih Ervan Pratama dari Surabaya, Jawa Timur telah menghadiahkan satu set  hardware pc gaming high end untuk kekasih hatinya, Tiara. Lebih unik lagi, kedua-dua pasangan ini memang kaki gaming dan hadiah hantaran itu dianggap berbaloi dengan minat keduanya.

Inilah sehati sejiwa. Penat-penat nanti boleh main Battlefields sama-sama bila dah nikah.

Pergh, rasa boleh brain ke korang tentang hantaran sebegini? Tapi bagus jugakan, kalau boring-boring korang boleh main games sama-sama bila dah bernikah nanti. Dengan motherboard gigabyte yang agak besar, tak adalah masalah sangkut-sangkut.

Menurut Ervan, dia dan pasangannya sama-sama menyukai game Battlefield.

IKLAN

“Saya hadiahkan dirinya barang hantaran seperti  Motherboard Gigabyte Aorus Elite B450M, prosesor AMD Ryzen 5 3600, VGA Gigabyte AMD Radeon RX 5700 XT dan power supply Corsair HX750,” katanya memaklumkan  ada sejumlah kompenan pc lain diserahkan seperti casing, CPU, RAM dan SSD,” katanya mengakui hadiah-hadiah ini bernilai 10 juta rupiah atau lebih kurang RM3000.

Kata Ervan lagi, tujuan dia menghadiahkan kompenan pc gaming itu adalah untuk membahagiakan hati kekasihnya.

“Kami sepakat untuk memberi hantaran begini. Ia keinginan Tiara dan keinginan peribadi dari diri saya sendiri,” katanya yang bertunang Ahad, 18 hb lalu.

Bukan biasa-biasa nie kalau taraf pc dah sampai set bangsawan

Masa yang sama, Ervan mengakui tujuan dia memberikan kompenen-kompenen itu adalah melepaskan Lelah bila balik dari kerja. Boleh main game atau tonton filem kalau suka,” katanya mengakui orang tuanya tiada bantahan malah menyokong niat murninya itu.

IKLAN

Ervan pun mengaku memiliki tujuan tersendiri mengapa ia memberikan komponen-komponen PC gaming tersebut ke Tiara.

“Boleh main game atau tengok filem nanti. Saya tak peduli apa orang kata tentang hantaran berbeza ini asalkan kami menyukainya dan ia membuat kami berdua senang,” katanya yang selalu bermain permainan Battlefield bersama kekasihnya itu.

So, korang, dah terfikir ke nak hadiahkan apa pada kekasih time korang tuning atau menikah nanti. Nampaknya hadiah-hadiah seperti sepatu, beg tangan, jam atau sebagainya mungkin sudah kurang sesuai  untuk anak-anak muda yang begitu bergaya pada hari ini.

IKLAN

Sumber : Tribun News