Elon Musk seringkali hadir dengan idea yang luar biasa dan ‘gila’ bagi sesetengah orang. Berjaya membangunkan Tesla dan Space X sekaligus berjaya membuatkan orang ramai kagum dengan keupayaan beliau.

ARTIKEL BERKAITAN : Elon Musk Lancar Tesla Bot, Robot Dengan Bentuk Manusia – REMAJA

Laman Sosial Twitter Kini Milik Rasmi Elon Musk, Beli Dengan Harga RM191 Bilion
Foto Via The Street

Terbaharu, Elon Musk berjaya memiliki keseluruhan laman sosial popular Twitter dengan nilai sekitar $44 bilion, iaitu sekitar RM191.7 bilion. Dengan pengambil-alihan ini juga, Twitter yang kini didagangkan secara awam akan menjadi sebuah syarikat persendirian.

Elon Musk sebelum ini sedia mengatakan Twitter telah menjadi sebuah pusat digital untuk perkongsian pelbagai perkara, dan beliau akan menjadikan ia sebuah platform bebas berbicara. Beberapa perubahan akan turut dilakukan, termasuk menjadikan algoritma untukya sumber terbuka, disamping mengatasi masalah bot berbentuk spam.

IKLAN
Laman Sosial Twitter Kini Milik Rasmi Elon Musk, Beli Dengan Harga RM191 Bilion
Foto Via The Economic Times

Elon Musk turut percaya Twitter mempunyai kemampuan yang lebih besar, dan akan membangunkan ia ke arah berkenaan. Elon Musk turut mempunyai beberapa syarikat lain dibawah beliau, termasuk Tesla, dan juga SpaceX.

Proses pengambil-alihan Twitter oleh Elon Musk ini dijangka akan selesai pada tahun 2022 ini juga, tertakluk kepada pengesahan pelbagai pihak.

Sebelum ini Elon Musk, dilihat sangat aktif berinteraksi di Twitter sehingga pemegang saham Tesla terpaksa meminta pihak Securities and Exchange Commission (SEC) untuk memaksa Elon Musk untuk memadamkan beberapa ciapan tertentu kerana melanggar etika perdagangan saham.

IKLAN

BACA LAGI : Less Is More, Contoh Resume Infografik Elon Musk Yang Patut Korang Tiru. Baru La 2020!

BACA LAGI : Akhirnya, Twitter Bakal Perkenal Ciri Butang ‘Edit’ Tidak Lama Lagi

IKLAN

**

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Sumber : The Star

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI