Sumber foto: Astro Awani

Seorang guru sekolah menengah yang terletak di Baling, Kedah tidak mengaku bersalah terhadap tiga tuduhan yang dikenakan terhadap dirinya.

Tertuduh Mohd Zarin Amin Johari yang berusia 35 tahun yang didakwa melakukan amang seksual tehadap seorang pelajar sekitar bulan Mac dan Disember 2018.

Seperti yang dilaporkan oleh Astro Awani, tertuduh didakwa melakukan perbuatan tersebut terhadap pelajar berusia 16 tahun di kuaters penginapan guru di Charok Nau, Baling sekitar jam 3 pagi pada 2 Mac 2018 manakala bagi pertuduhan kedua dan ketiga pula, tertuduh dituduh melakukan amang seksual ke atas mangsa pada jam 3.30 pagi, 3 Mac 2018 dan 2 petang, 13 Disember 2018.

IKLAN

Ekoran pertuduhan ini, tertuduh telah didakwa di bawah Seksyen 14(a) Akta Kesalahan Seksual Kanak-Kanak 2017.

Hakim Azman Abu Hassan telah menetapkan 25 Oktober akan datang sebagai tarikh sebutan semula kes serta tertuduh dibenarkan diikat jamin sebayak RM8000 dengan seorang penjamin.

IKLAN

Selain itu, Mohd Zarin tidak boleh mendekati mangsa dalam jarak 20 meter, perlu menyerahkan pasport kepada pihak mahkamah dan perlu melaporkan diri di balai polis berdekatan setiap bulan bermula 27 Oktober depan sehingga kes selesai.

IKLAN

***P/S- Kes masih di dalam siasatan & perbicaraan, penulis tidak boleh memberikan ulasan dengan lebih lanjut tentang hal ini. Namun kepada remaja-remaja di luar sana sila berhati-hati dengan siapa anda berhubungan. Rata-rata kes amang seksual dilakukan oleh orang yang di kenali. Kenal pasti jenis sentuhan yang patut dan tidak patut. Seandainya anda pernah menghadapi amang seksual sila kongsi dengan ibu bapa dan juga pihak berkuasa.

Sumber: Astro Awani

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI