Kesemua 9 buah cawangan Speedy akan ditutup.

Selepas beberapa syarikat nama besar seperti Esprit dan MPH mengumumkan penutupan stor mereka baru-baru ini akibat impak wabak Covid-19, kali ini satu lagi stor popular yang akan mengambil langkah sama.

ARTIKEL BERKAITAN: 9 Stor MPH Sudah & Bakal Ditutup

Setelah lebih 3 dekad menjalankan perniagaan, Speedy Video Distributions Sdn Bhd secara rasmi bakal meninggalkan peminat CD dan DVD fizikal di Malaysia.

Menerusi sebuah posting di akaun Facebook mereka, selari dengan pengumuman tersebut, Speedy Video akan melakukan jualan penghabisan stok di kesemua cawangan seluruh negara bermula hari ini.

“Kepada pelanggan kami, syarikat kami dengan dukaciti mengumumkan penutupan kesemua cawangan kami tidak lama lagi. Kunjungi kami untuk menikmati promosi terakhir ini.

“Terima kasih di atas sokongan yang diberikan selama ini,” catat mereka menerusi posting yang telah menerima hampir 500 komen itu.

Lagi Stor Kegemaran Ditutup, Kali Ini Giliran Speedy Video

Walaupun Speedy Video tidak menetapkan sebab utama penutupan tersebut, ramai yang dapat mengagak ia hasil jualan merosot berikutan Perintah Kawalan Pergerakan oleh pihak kerajaan sejak 18 Mac lalu.

IKLAN

Selain itu, peredaran trend penonton kepada platform online streaming juga membantutkan perniagaan apabila pelanggan masa kini mempunyai lebih banyak pilihan menonton dari rumah.

Bagi korang yang ingin merebut promosi oleh Speedy Video ini, korang boleh berkunjung ke 14 buah stor mereka di bawah:

Eko Cheras Mall

Ampang Point

AEON Seremban 2

IKLAN

AEON Rawang

AEON Bukit Tinggi

AEON JB Tebrau

AEON Cheras Selatan

IKLAN

Bandar Utama Movie Magic

Star Parade Alor Setar

AEON Bandaraya Melaka

Mid Valey South Key

IOI City Mall

Subang Parade

Alpha Angle

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI