‘Ko Moon Young’ Pelakon Tercantik Korea, Kalahkan Son Ye Jin

1969

Nak jadi idola K-Pop ini antara ciri yang paling utama ialah kena cantik dan rupawan. Tak kisahlah sama ada idola lelaki atau pun perempuan! Sebab itulah mereka sangat menitikberatkan peenjagaan wajah dan juga seluruh badan. Aset tau!

Disebabkan itu portal gaya hidup Metro Style, baru-baru ini telah menganjurkan undian aktres tercantik Korea.

Inilah hasilnya!

Dalam undian tersebut, Seo Ye Ji menerima markah tertinggi iaitu 43.4 peratus bersamaan dengan 1.3 juta pengundi. Menerusi sumber, pelakon berusia 30 tahun ini menduduki tangga yang pertama bagi undian aktres tercantik Korea.

Meskipun sudah pun beberapa tahun berlakon, namun nama Seo Ye-ji mula meniti di bibir peminat K-Drama selepas berjaya membawa watak unik iaitu Ko Mun-yeong dalam drama popular “It’s Okay To Not Be Okay”.

IKLAN

Dengan badannya yang tinggi lampai dan rampai, dihiasi pula dengan wajah yang kecil dan kening tebal serta suara yang dalam, sudah pasti ramai yang terpersona melihat kecantikan wanita ini. Menurut profil rasmi, Seo Ye-ji difahamkan berdiri pada ketinggian 169cm dan beratnya pula ialah 43kg. Dikhabarkan juga bahawa ukur lilitnya pinggangnya itu ialah 22 inci.


.


.

Seo Ye-ji yang menerima perhatian ramai menerusi drama “It’s Okay To Not Be Okay” kerana lakonan mantapnya, kini membuatkan hati penonton berdegup kencang selepas tampil dengan penampilan yang memukau dalam drama tersebut.

Melakonkan karakter yang mengalami masalah personaliti anti-sosial dan melalui trauma ketika kecil apabila dihantui oleh ibu psikonya yang disangka mati, Seo Ye-ji menerima tepukan gemuruh daripada penonton kerana mampu menggalas tanggungjawab yang berat itu.

Selain itu, pelakon drama Lawless Lawyer ini juga dikatakan menewaskan sembilan pelakon lain yang nama-namanya juga cukup dikenali ramai seperti Son Ye Jin, Song Ji Hyo, Kim Go Eun, Kim Ji Won, Park Min Young malah Song Hye Kyo juga.

Sementara itu, keputusan terbabit disambut baik oleh orang ramai disamping netizen bersetuju mengenai kecantikan yang dimiliki pelakon terbabit.

Hmm….cantik tu kan subjektif…tapi penulis still tak boleh move on dengan pinggang kerennga Seo Ye-ji ni dalam drama “It’s Okay To Not Be Okay”