Negara kita mencatatkan jumlah kenaikan mendadak kes baharu COVID-19 baru-baru ini. Semalam, sebanyak 10,089 kes baharu COVID-19 telah dicatatkan dan menjadikan jumlah kumulatif sebanyak 2,914,220 kes.sebanyak 13,215 kes positif. Ini merupakan angka kes tertinggi dicatatkan ditahun 2022 ini.

Kes COVID-19 Naik Mendadak, Menteri Kesihatan ‘Hint’ Umum Benda Penting Petang Ini
Foto Via Berita Harian

Takut pisang berbuah dua kali, Menteri Kesihatan Malaysia, Khairy Jamaluddin memaklumkan bahawa beberapa pengumuman penting akan dibuat pada sidang media pukul 5 petang hari ini.

 

IKLAN

Menurutnya, sidang media itu juga adalah untuk memberi kemas kini terbaru mengenai varian Omicron yang melanda Malaysia ketika ini.

Orang ramai boleh menonton sidang media itu di Facebook Kementerian Kesihatan Malaysia.

IKLAN

Malah, Khairy turut mengingatkan orang ramai menerusi kirimannya di Twitter semalam berkata Malaysia kini berdepan dengan gelombang Omicron sepenuhnya dan menggesa orang ramai termasuk warga emas untuk segera mendapatkan suntikan dos penggalak.

IKLAN

Mesti hal penting hendak disampaikan petang ini, apa agaknya ye.huhu

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI