Isu buli seakan tidak pernah selesai.

Jika sebelum ini kita dikejutkan dengan remaja membuli golongan tua di Kelantan di mana dua darinya didakwa di Mahkamah Majistret semalam atas pertuduhan melastik seorang wrga emas sehingga mendatangkan kecederaan, Khamis lalu.

Kedua-dua tertuduh, Mohammad Roslan Abdullah, 18, dan Muhammad Aziman Peli, 25, mengaku bersalah selepas pertuduhan dibacakan di hadapan Majistret Mohd Dinie Shazwan Ab Shukor.

Mohd Dinie Shazwan memerintahkan kedua-dua tertuduh membayar jaminan sebanyak RM3,000 dengan seorang penjamin selain menetapkan pihak Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) hadir ke rumah keluarga Muhammad Roslan bagi melengkapkan laporan sosial.

IKLAN

Mengikut pertuduhan, mereka didakwa dengan sengaja menyebabkan kecederaan terhadap Wan Bidah Wan Deraman, 67, dengan cara melastik di tangan kirinya pada kejadian di Kampung Banggol Pauh, jam 8.10 malam, Khamis lalu. (sumber Harian Metro).

Hari ini di page Amirul Roy Official terpampang kejadian seorang remaja dibuli oleh dua rakan.

IKLAN

Kejadian ini didakwa berlaku di PPR Block B, Kampung Muhibah Puchong berhampiran taman.

Ramai netizen panas hati kerana jelas kelihatan dua remaja tersebut memukul remaja berkenaan di bahagian kepala, seolah-olah ada niat untuk mendatangkan kecederaan parah.

IKLAN

Ada yang menyuruh pihak PDRM mengangkut dua remaja berkenaan dengan segera dan menjatuhkan hukuman. Malah ada yang meminta agar keluarga remaja dibuli itu tidak menarik pertuduhan berkenaan kerana tidak mahu budaya buli berterusan.

Tengok video di bawah.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI