Sumber Foto : Football 365

 

Menerusi pengumuman rasmi yang dikeluarkan oleh bahagian komunikasi di laman web rasminya, kelab bola sepak Manchester United mengesahkan telah mencapai persetujuan untuk menandatangani semula bekas pemain sensasinya, Cristiano Ronaldo – 12 tahun selepas beliau meninggalkan Old Trafford bagi menyertai kelab Real Madrid.

“Manchester United berbesar hati mengesahkan bahawa kelab telah mencapai persetujuan dengan Juventus untuk perpindahan @cristiano, tertakluk kepada persetujuan syarat-syarat peribadi, visa & perubatan.”

Tambahnya lagi, sepanjang bersama kelab itu satu masa dahulu, Ronaldo telah menjaringkan sebanyak 118 gol dalam 292 perlawanan. “Semua orang di kelab teruja untuk menjemput semula Cristiano ke Manchester.”

Perjanjian sekelip mata ini hadir hanya dua hari selepas ura-ura pemain bola sepak berusia 36 tahun ini ingin melengkapkan perpindahan ke kelab Manchester City.

IKLAN

Pada hari Jumaat pula, jurulatih Juventus Massimiliano Allegri mengiyakan kepada pihak wartawan bahawa Ronaldo tidak lagi berminat bermain untuk Juventus dan itulah sebab utama beliau diletakkan di bangku simpanan bagi perlawanan menentang Empoli hujung minggu ini.

“Saya tidak boleh membiarkan orang terus mempermainkan nama saya. Saya tetap fokus pada karier dan pekerjaan, komited dan bersedia menghadapi semua cabaran yang harus saya hadapi.”

CHRISTIANO RONALDO

Sepanjang beberapa jam yang lalu, khabar angin kononnya Manchester United sudah bersedia untuk meletakkan tawaran mendahului Manchester City telah membuatkan internet ‘tidak boleh duduk diam’ menantikan perkembangan semasa.

IKLAN

Rata-rata warganet menyambut baik keputusan mengejutkan ini dan berharap agar magis akan tercetus bersama Manchester United selepas ini. Antara bekas pemain Manchester United yang turut teruja dengan perpindahan semula ini ialah Rio Ferdinand, Andy Cole, Phillip Neville, David Beckham dan Harry Maguire.

Cristiano Ronaldo Kembali Ke Old Trafford Selepas 12 Tahun

IKLAN

Cristiano Ronaldo Kembali Ke Old Trafford Selepas 12 Tahun

Cristiano Ronaldo Kembali Ke Old Trafford Selepas 12 Tahun

ARTIKEL BERKAITAN : Ini 8 Rahsia Cristiano Ronaldo Yang Mungkin Ramai Tak Tahu – REMAJA

BACA LAGI : Walaupun Tersingkir EURO, Cristiano Ronaldo Masih Terkaya Di Instagram – REMAJA

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI