Bergelar seorang anak seni bukanlah suatu hal yang mudah, segalanya yang dilakukan akan menjadi perhatian sekeliling…

Sama juga seperti pelakon berbakat besar seorang ini, bagaikan sudah ‘lali’ dek kecaman jabatan netizen, namun Ruhainies sekali pun enggan mengambil pusing akan semua itu.

Berkata kepada Remaja, cara dirinya mengatasi segala komen negatif warganet adalah dengan menghiraukan setiap komen-komen yang dilontarkan mereka.

ARTIKEL BERKAITAN: Ruhainies Mohon Maaf, Akui Khilaf Terlepas Pandang Berpakaian Mencolok Mata

“Jika Salah Anda, Mengaku & Jangan Nafikan…” -Ruhainies

Selanjutnya, pelakon naskhah popular Cukup Derita Itu juga menekankan haruslah mengakui khilaf sendiri dan jangan pernah sesekali menafikannya kepada khalayak.

IKLAN

“Okey bagaimana saya mengatasi adalah pertama sekali jangan baca komen netizen. Selain itu, anda juga harus mengakui salah dan jangan menafikannya.

“Lagi pun sudah sembilan tahun saya berada dalam industri, bagi saya perkara sebegini adalah normal,” katanya.

“Jika Salah Anda, Mengaku & Jangan Nafikan…” -Ruhainies

Dalam pada itu, Ruhainies turut memaklumkan setiap komen yang dilontarkan ambil sahaja sebagai satu iktibar dan jadikan ia sebagai perkara yang positif untuk ditelan.

IKLAN

“Selain, jika anda memilih untuk menjadi ‘public figure’, secara tidak langsung anda juga ‘kepunyaan’ khalayak di luar sana.

“Jadi, anda tidak bolehlah melenting. Segelintir apa yang netizen kata itu ada juga yang betul, ada yang melampau dan berlebihan.

“Tetapi, kita jadikan setiap komen daripada mereka itu sebagai satu perkara yang positif,” ujarnya lagi.

IKLAN

“Jika Salah Anda, Mengaku & Jangan Nafikan…” -Ruhainies

Terdahulu, pelakon drama Sayang Tak Dikenang itu dikecam teruk selepas tular sebuah video yang dikongsi oleh rakan selebriti memaparkan bahagian dada aktres tersebut terdedah dan terlampau seksi ketika menghadiri sebuah majlis di ibu negara.

Rentetan daripada itu, ramai yang berpendapat pelakon itu tidak sengaja mencetuskan kontroversi menerusi busana mencolok mata tersebut.

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

SUMBER FOTO: Instagram Ruhainies