Doa adalah senjata orang mukmin. Kita diunjurkan berdoa tanpa rasa jemu dan jangan sesekali berasa lelah jika doa yang kita pohon kepada Sang Pencipta belum dimakbulkan lagi. Bukan kerana Allah tak pandang, bukan kerana Allah tak sayang tapi kita harus percaya ada “rezeki”yang kita jarang nampak dengan mata hati.

Lalu bagaimana sebenarnya untuk DOA CEPAT MAKBUL?

Sebenarnya selama ini kita terlepas pandang bahawa sebenarnya adalah “ayat pembuka” doa cepat makbul iaitu ijazah doa pembuka ijabah Allah.

Untuk pengetahuan korang, sejumlah doa memiliki keistimewaan tersendiri. Salah satunya adalah doa yang dapat menjadi pembuka atas pengabulan doa-doa lain yang diharapkan oleh seorang hamba-Nya. Berikut ini adalah doa salah seorang sahabat yang diakui sebagai doa pembuka yang baik oleh Rasulullah SAW.
Jika Doa  Tidak Pernah Dimakbulkan Selama Ini, Bacalah “Ayat Pembuka”! Ini Rahsia Doa Cepat Makbul

IKLAN

Dari Buraidah Radiyallahu’anhu ia berkata: Nabi Shalallahu ‘Alaihi Wasallam pernah mendengar seseorang berdoa: “Allahumma inni as’aluka bi anni asyhadu annaka anta Allahu la ilaha illa anta al ahad al shamad al ladzi lam yalid walam yulad walam yakun lahu kufuwan ahad.

Ertinya:

IKLAN

(Ya Allah, aku memohon kepada-Mu dengan bersaksi bahawa sesungguhnya Engkau adalah Allah yang tidak ada Tuhan sama sekali kecuali Engkau, yang Maha Esa, tempat bergantung segala sesuatu, yang tidak melahirkan dan yang tidak pula dilahirkan, serta yang tidak ada seorang pun yang setara dengan-Mu).”
Jika Doa  Tidak Pernah Dimakbulkan Selama Ini, Bacalah “Ayat Pembuka”! Ini Rahsia Doa Cepat Makbul

Lalu Rasulullah Shalallahu ‘Alaihi Wasallam bersabda: “Sungguh ia telah memohon kepada Allah dengan menggunakan nama-Nya yang jika Dia diminta dengan nama tersebut, Dia pasti memberi, dan yang jika Dia diseru dengan nama tersebut, Dia pasti mengabulkan.” (Diriwayatkan oleh imam empat, Hadits ini dinilai shahih oleh Ibnu Hibban).

IKLAN

Amalkan adab² menerima ijazah dengan lafaz akad/tulisan akad beserta hadiah surah Fatihah kepada seluruh pembawa Sanad hingga Rasulullah صلى الله عليه وسلم kerana tanpa mereka, amalan ini tidak sampai kepada kita pada saat ini.

Dengan ini, saya ijazahkan kepada sesiapa saja yang terbaca posting ini. Komen "Qabiltu" atau "SAYA TERIMA" sebagai pengesahan ijazah.
Alhamdulillah
Penjelasan oleh Ustazah Norhafizah Musa ——> https://youtu.be/-Yr5FfghN8s

Sumber : Majlis Ilmu/ Ustazah Norhafizah Musa

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI