Episod 4 Hero Dewi Remaja yang baru sahaja berakhir Jumaat lepas menyaksikan Arabella dan Jay Iskandar sebagai peserta seterusnya yang disingkirkan dari platform pencarian bakat itu.

ARTIKEL BERKAITAN: “Terlebih Yakin Pun Ada…” – Jaga Adab Pekerti, Nasihat Fizo Omar Kepada Finalis Hero Remaja 2023

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Luqman Hariz (@luqman.hariz)

Setelah menyaksikan penyingkiran dua finalis tersebut, Luqman Hariz selaku juri jemputan turut mengekspresikan kekesalannya terhadap finalis Hero Dewi Remaja dari segi pemilihan pasangan.

“Termasuk dalam pemilihan partner, jangan ambil option yang selamat, option kawan-kawan dan sebagainya. Seharusnya mereka memilih pasangan yang akan push mereka ke hadapan dan saling melengkapi,” komennya.

“Jangan Terlalu Selesa…” – Luqman Hariz & Munaa Bella Mahu Finalis Hero Dewi Remaja 2023 Keluar Dari ‘Comfort Zone’

Selaku pembaca berita Astro Awani, Luqman juga merasakan bahawa tugas yang diberikan agak mencabar bagi finalis Hero Dewi Remaja kali ini, terutama dari segi kesesuaian personaliti.

“Saya rasa untuk berita sedikir mencabar bagi mereka kerana kalau kita lihat dari segi pesonaliti finalis Hero Dewi Remaja kali ini, mereka lebih sesuai untuk radio. Personaliti mereka lebih cheeerful, bubbly dan sebagainya.

“Mungkin kerana ada elemen serious dan intense sedikit apabila berada di segmen berita, mereka kelihatan ada masalah untuk menyesuaikan diri dengan gaya penyampaian.

“Jangan Terlalu Selesa…” – Luqman Hariz & Munaa Bella Mahu Finalis Hero Dewi Remaja 2023 Keluar Dari ‘Comfort Zone’

IKLAN

“Maka apa yang saya boleh sampaikan adalah untuk mereka keluar dari comfort zone dan jangan terlalu selesa serta yakin,” komennya.

Manakala berbeza pula bagi Munaa Bella yang merupakan juri jemputan dari radio ERA.

As a group, saya sangat terkejut sebab mereka tanya banyak sangat soalan dan saya suka melihat mereka mempunyai semangat berkobar-kobar untuk belajar.

“Sebagai someone yang baru sahaja belajar dan terus kena masuk studio dan jadi announcer, saya rasa mereka telah melakukan yang terbaik.

“Jangan Terlalu Selesa…” – Luqman Hariz & Munaa Bella Mahu Finalis Hero Dewi Remaja 2023 Keluar Dari ‘Comfort Zone’

IKLAN

“Its just a matter of time, they need to learn more. Namun secara keseluruhan saya memang kagum dengan kualiti yang dipersembahkan,” komennya.

Buat makluman, episod Hero Dewi Remaja kali ini menyaksikan peserta diberikan dua cabaran berbeza iaitu menjadi penyampai radio dan berita secara berpasangan.

***

Pencarian Hero Dewi Remaja 2023 sudah mula ditayangkan menerusi lapan (8) episod, pada setiap hari Jumaat jam 10 malam di saluran Astro Ria.

Selain bertanding menerusi cabaran dalam episod yang ditayangkan, 16 finalis juga bertanding dari aspek populariti serta duo terbaik menerusi undian peminat yang dibuka bermula 10 November 2023 sehingga ke malam finale kelak untuk mengetahui siapakah yang akan bergelar Hero Favourite 2023 dan Dewi Favourite 2023 serta Best Chemistry Duo.

IKLAN

“Jangan Terlalu Selesa…” – Luqman Hariz & Munaa Bella Mahu Finalis Hero Dewi Remaja 2023 Keluar Dari ‘Comfort Zone’

Undian boleh dilakukan pada setiap hari di laman web rasmi REMAJA di https://www.remaja.my/herodewi/

Siapakah yang bakal meneruskan legasi HERO REMAJA dan DEWI REMAJA yang disandang oleh juara-juara terdahulu? Sama-sama kita nantikan!

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

 

 

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI