Kehangatan musim terbaru program realiti mencari jodoh di platform Netflix, Single’s Inferno baru-baru ini kembali bagi musim keduanya.

Setelah mendapat sambutan hangat dek kontroversi pemilihan baju berjenama tiruan oleh salah seorang pesertanya pada musim pertama, Single’s Inferno terus relevan dalam kalangan pelanggan Netflix.

ARTIKEL BERKAITAN: Peserta Realiti TV Korea ‘Kantoi’ Pakai Barangan Jenama Mewah Tiruan – REMAJA

Bukan saja barisan peserta musim kedua ini mempunyai tahap kecantikan luaran yang – well – luar biasa dari segi standard kecantikan di Korea Selatan. Malah latar belakang pesertanya pada kali ini juga menunjukkan produksi Single’s Inferno kini lebih inklusif dan bervariasi.

Salah seorang pesertanya yang mewakili kelebihan inklusiviti itu ialah Nadine Lee yang tular di media sosial sebagai ‘fan favourite’ pada musim ini.

Ini kerana Nadine tampil berbeza sebagai seorang warga campuran Korea Selatan-Amerika berusia 22  tahun.

“Jangan Pandang Imej Seksi Je..” Peserta Single’s Inferno Di Netflix Rupanya Pelajar Perubatan Harvard! “Jangan Pandang Imej Seksi Je..” Peserta Single’s Inferno Di Netflix Rupanya Pelajar Perubatan Harvard! “Jangan Pandang Imej Seksi Je..” Peserta Single’s Inferno Di Netflix Rupanya Pelajar Perubatan Harvard!“Jangan Pandang Imej Seksi Je..” Peserta Single’s Inferno Di Netflix Rupanya Pelajar Perubatan Harvard!

Tambah menarik apabila Nadine bukan sekadar fashionable tetapi juga memiliki daya pemikiran yang tajam setelah peminat mendapat tahu Nadine merupakan seorang pelajar tahun ketiga jurusan perubatan neurosains di Universiti Harvard!

IKLAN

Khabarnya, Nadine juga mengambil minor dalam jurusan sains komputer.

ARTIKEL BERKAITAN: Jelitawan Ini Sanggup Lupakan Gelaran Miss Universe Thailand Untuk Sambung Belajar Di Harvard – REMAJA

“Jangan Pandang Imej Seksi Je..” Peserta Single’s Inferno Di Netflix Rupanya Pelajar Perubatan Harvard!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nadine (@deeenerss)

IKLAN

Menerusi satu hantaran video oleh warganet, kecemerlangan Nadine terbukti apabila ia menunjukkan surat penerimaan kemasukan ke beberapa lagi institusi selain Universiti Harvard yang berstatus Ivy League termasuklah Yale, Princeton serta West Point yang merupakan sebuah akademi ketenteraan Amerika Syarikat di New York dan Akademi Tentera Udara Amerika Syarikat di Colorado.

“Jangan Pandang Imej Seksi Je..” Peserta Single’s Inferno Di Netflix Rupanya Pelajar Perubatan Harvard!
Temubual Nadine bersama NY Times menunjukkan dia di dalam bilik asramanya.

Sebaik sahaja Nadine menamatkan penggambaran di Korea Selatan untuk Single’s Inferno 2, dia meneruskan kerjanya di makmal yang terletak di Hospital Kanak-Kanak Boston.

Kini, Nadine dilaporkan ingin meneruskan pengajian di peringkat seterusnya dan mengejar impian menjadi seorang pakar bedah.

BACA LAGI: Sambil Belajar Di Universiti Harvard, Anak Kimora Lee Simmons Sempat Jadi Model – REMAJA

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nadine (@deeenerss)

Sejak mengecapi populariti menerusi Single’s inferno 2, ramai pengikut Nadine juga mendapat tahu betapa cergasnya gadis ini menerusi sukan lacrosse di samping sukan bola sepak.

Tidak mustahil satu hari nant, Nadine akan berkhidmat sebagai seorang pakar bedah untuk jabatan ketenteraan Amerika Syarikat memandangkan minatnya terletak di sana.

Single’s Inferno 2 kini distrim di platform Netflix Malaysia.

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.