Berita hubungan cinta terputus di tengah jalan di antara naib juara Hero Remaja 2011/2012, Syafiq Kyle dan pelakon Mimi Lana kelmarin bukan saja mengejutkan.

Malah ramai peminat mereka berdua yang bingung bagaimana hubungan tersebut boleh terlerai memandangkan Syafiq dan Mimi telah menjalinkan hubungan selama 5 tahun.

Yes you did not read the wrongly.

Mereka berdua telah bercinta sejak tahun 2015, tetapi hanya mendedahkan mengenai hubungan tersebut pada pertengahan tahun 2019.

Jangan Judge Awal Sangat.. 5 Sebab Mengapa Hubungan Cinta Yang Disorokkan Boleh ‘Menjadi’

Bukan senang tau hendak menyorokkan hubungan daripada mata masyarakat, terutamanya apabila korang sepopular Syafiq dan Mimi. Dan tak semua pasangan yang bertindak ‘menyorokkan’ hubungan cinta mereka akan berakhir dengan perpisahan.

Surprisingly, kebanyakan boleh bertahan selama Syafiq dan Mimi, malah ada yang sehingga berakhir ke jinjang pelamin.

Nah, REMAJA senaraikan 5 sebab mengapa hubungan cinta yang disorakkan boleh ‘menjadi’.

 

IKLAN

01

Tiada Pressure

Orang sekarang memang mudah untuk berkongsi segala perihal perhubungan di media sosial. Ia sekaligus meningkat tekanan kepada pasangan untuk menceritakan betapa ‘happy’-nya mereka sentiasa kerana itulah yang diinginkan oleh followers masing-masing.

Ingat, hubungan itu sendiri memerlukan kerja keras untuk ia berkesan dan bertahan lama. Inikan lagi bila segalanya perlu kelihatan sempurna di mata orang lain, lagi banyaklah kerja yang perlu korang lakukan.

 

02

Kurang Ancaman Si Cemburu

Apabila pasangan itu sama cantik, sama padan – mulalah ada golongan yang tak puas hati melihat korang berdua gembira.

IKLAN

Betul, ada orang yang tidak bahagia dengan kehidupan sendiri sehingga dia sendiri tak senang duduk melihat orang lain bahagia. Orang seperti ini selalu mendedahkan aib salah seorang, akan selalu membawa berita buruk ke pendengaran orang di sekeliling dan macam-macam perangai negatif lain.

 

Jangan Judge Awal Sangat.. 5 Sebab Mengapa Hubungan Cinta Yang Disorokkan Boleh ‘Menjadi’

 

03

Masih Terlalu Awal

Apabila hubungan masih ‘semuda’ setahun dua, korang masih berada dalam fasa saling mengenali hati budi masing-masing. Fasa ini sebenarnya adalah asas kepada sebuah hubungan yang boleh bertahan lama.

IKLAN

Sekiranya di fasa ini pun sudah terlalu ramai yang menghakimi hubungan kalian sedangkan kedua-duanya masih belum mengenali pasangan dari A-Z, susahlah gaiss..

Tak bermakna korang perlu rahsiakan hubungan ini selama-lamanya. The right time will come.

 

04

Kawan Dulu

Biasa kan dengan konsep ‘lets be friends first before anything else’?

Hubungan yang disorokkan akan memberi peluang untuk pasangan menyelesakan diri sesama sendiri sebagai orang yang boleh berkongsi segalanya tanpa perlu rasa awkward.

Tambahan pula, tiada apa yang lebih sweet berbanding bercinta dengan rakan karib sendiri.

 

*Ini hanyalah pendapat am penulis. Ia tidak ada kena mengena dengan hubungan cinta Syafiq Kyle dan Mimi Lana, ataupun hubungan sesiapa.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI