Semalam menjadi detik paling indah dalam hidup artis Mira Filzah apabila dengan sekali lafaz dirinya sah menjadi milik Wan Emir Astar Wan Mohammad Khair-il Anuar, 30 tahun. Dikatakan wedding of the year, ramai menyukai pasangan ini selamat disatukan sebagai suami isteri.

Mira Filzah atau nama sebenarnya Nur Amirah Filzah Badioezaman dan Emir dinikahkan bapa Mira, Badioezaman Ab Khalik pada jam 8.58 malam.

Isteri Perlu Dilindungi Jiwa & Raga, Syahdunya Pesanan Ibu Mentua Mira Filzah Buat Anaknya

Namun beberapa jam sebelum keduanya disatukan, ibu kepada Wan Emir iaitu Datin Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Tugas-Tugas Khas) menukil satu pesanan yang sangat syahdu khusus buat anaknya.

IKLAN

Ini pesanan mak mentua buat anaknya, Emir

Sebak juga baca. Jika ramai ibu mentua sebegini pasti ramai gadis berbahagia. Dan pastinya Mira Filzah sangat beruntung kerana dapat mak mentua yang sangat baik.

Emir, ingatlah pesanan Arwah Papa. Selama hampir sebulan sebelum Arwah Papa pulang ke rahmatullah , Arwah Papa sering mengingatkan Ibu betapa Arwah Papa ingin Emir mendirikan rumah tangga secepat mungkin kerana kata nya kebahgiaan yang sebenar hanya akan tercapai setelah berkahwin. Arwah Papa kata Emir tak boleh ‘single’ lama2 katanya. Dan Arwah Papa nak buat pelamin Emir dengan rekabentuk nya sendiri. Seperti juga yg Arwah Papa lukiskan pelamin untuk perkahwinan Imar. Ibu ingat segala bait2 perbualan2 Arwah Papa dan Ibu itu. Dan memori itu masih jelas di fikiran Ibu . Kini, saat itu dah sampai. Ibu akan melaksanakan segala permintaan Arwah Papa untuk Emir. Moga di izin dan di permudahkan Allah SWT.

IKLAN

Antara pesanan Arwah Papa untuk Emir, Jadilah seorang Suami yang baik dan bertanggungjawab. Isteri adalah amanah Allah SWT ke atas diri Emir. Perlu di sayangi dan di lindungi dengan jiwa dan raga. Keluarga keutamaan setiap Suami. Berbahagialah dan Berbahagialah hingga ke Jannah. Isteri Perlu Dilindungi Jiwa & Raga, Syahdunya Pesanan Ibu Mentua Mira Filzah Buat AnaknyaIsteri Perlu Dilindungi Jiwa & Raga, Syahdunya Pesanan Ibu Mentua Mira Filzah Buat Anaknya

Isteri Perlu Dilindungi Jiwa & Raga, Syahdunya Pesanan Ibu Mentua Mira Filzah Buat Anaknya

IKLAN

Ibu adalah antara wanita yang paling bertuah kerana mempunyai suami yang baik. I had a happy marriage and I love Arwah Papa very much. How I wished he is here to celebrate Emir’s wedding. Trust Ibu, Arwah Papa’s love and spirit is here with us. It is to last us a lifetimeIsteri Perlu Dilindungi Jiwa & Raga, Syahdunya Pesanan Ibu Mentua Mira Filzah Buat AnaknyaIsteri Perlu Dilindungi Jiwa & Raga, Syahdunya Pesanan Ibu Mentua Mira Filzah Buat Anaknya

Isteri Perlu Dilindungi Jiwa & Raga, Syahdunya Pesanan Ibu Mentua Mira Filzah Buat AnaknyaDi hari ia melahirkan cintanya
Ia berkata kepada kekasihnya
“Kita tidak usah berjanji untuk setia
kerana kita tidak mahu setia kerana janji
kita akan setia kerana cinta
hanya kerana cinta…”Isteri Perlu Dilindungi Jiwa & Raga, Syahdunya Pesanan Ibu Mentua Mira Filzah Buat Anaknya
#demicintasebuahperjuangan

Sumber : FB Datin Mastura

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI