Mengejarkan Umrah dan Haji impian bagi setiap seorang Muslim.

Alhamdulillah. Dewasa ini sering kali kita melihat ramai selebriti memilih untuk ke Tanah Suci untuk mengerjakan umrah. Terbaru, pelakon popular, Intan Najuwa meluahkan rasa syukur apabila dia dan sekeluarga telah berangkat ke tanah suci Mekah bagi menunaikan ibadah umrah sebagai permulaan yang baik bagi memulakan tahun 2023.

ARTIKEL BERKAITAN : Ibadah Umrah Kini Jadi Trend Melancong? Maulana Beri Peringatan & Kongsi Erti Sebenar Umrah

Melalui perkongsian yang dimuat naik oleh Intan di IG storynya, dia tidak dapat menahan rasa debar dan berharap perjalanannya serta urusannya dipermudahkan Allah.

Rezeki Awal Tahun 2023, Intan Najuwa Berangkat Ke Tanah Suci Dan Bakal Tunai Umrah

“Saya dan keluarga akan berangkat mengerjakan umrah esok (semalam), Minta doakan semoga semua dipermudahkan. Disini kami ingn memohon ampun dan maaf seikhlas hati atas semua salah silap dan halalkan makan minum kami.
“Esok (semalam) adalah harinya, Ya Allah berdebarnya. Setiap kali nak kesana, dia punya berdebar tak tahu nak cakap macam mana. Semoga Allah permudahkan segalanya.

Rezeki Awal Tahun 2023, Intan Najuwa Berangkat Ke Tanah Suci Dan Bakal Tunai Umrah

IKLAN
“Saya tak sabar untuk berada di sana. Ia adalah permulaan yang baik untuk tahun 2023. Semoga Allah lindungi kita semua, ampuni kita dengan segala yang kita lakukan sama ada sengaja atau tidak. Semoga kita diberi hidayahnya,” katanya.
“Tak minta banyak, nak minta hati selalu tenang, sentiasa bahagia dengan orang tersayang sampai bila-bila. Orang yang sentiasa hargai kita. Tak nak minta banyak, minta untuk sentiasa dihargai tanoa balasan wang ringgit,” jelasnya.

Rezeki Awal Tahun 2023, Intan Najuwa Berangkat Ke Tanah Suci Dan Bakal Tunai Umrah

Menurut Intan lagi, dia tidak sabar untuk berada disana memandangkan ia satu permulaan yang baik bagi tahun 2023.

Jelasnya, dia berharap agar ibadah yang dilakukan mendapat keredaan Allah dimana akan memperoleh ketenangan hati, disayangi orang yang tersayang dan menghargai antara satu sama lain tanpa mengharapkan sebarang balasan.

Rezeki Awal Tahun 2023, Intan Najuwa Berangkat Ke Tanah Suci Dan Bakal Tunai Umrah

IKLAN

Bukan itu sahaja, dia turut mendoakan agar semua pihak dilindungi selalu dan segala dosa yang kita lakukan secara sengaja atau tidak diampuni oleh yang Maha Esa.

Seronoknya bila melihat seseorang berpeluang untuk mengerjakan Umrah lagi-lagi dipermulaan tahun baru.

REMAJA doakan agar Umrah Intan dan keluarga mabrur serta mereka diberikan kesihatan terbaik.

BACA LAGI : Selesa Tapi Malam Sejuk! Ini 6 Tip Kerjakan Umrah Akhir Tahun

IKLAN

Sumber: Instagram @intannajuwa

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.