IKEA Batu Kawan Tersangatlah Besar Hingga Pengunjung Perlu Lalui 49 Ruang Pameran!

291

 

Well guys, kalau korang ada planning nak pergi ke IKEA Batu Kawan pada hujung minggu ini, make sure siap-siap lakukan stretching, senaman panas badan dan pakai sneakers paling selesa okay.

 

Ini kerana gudang perabot keempat IKEA di Malaysia yang baru dibuka pada hari ini (14 Mac) tersangatlah besar keluasannya.

Cuba bayangkan, terdapat lebih 8,000 kelengkapan rumah berkonsepkan Scandinavia di dalam ruang seluas 470, 146 kaki persegi.

Fuh, tak perlu pergi gym dah lepas tu!

Instagram

Pembukaan ini bagaimanapun adalah berita baik untuk penduduk di Pulau Pinang dan negeri utara Semenanjung yang tidak lagi perlu susah payah berulang-alik dari utara ke Kuala Lumpur untuk membeli perabot semata-mata.

Korang hanya perlu lalui 49 ruang pameran di sini untuk mendapatkan inspirasi terlebih dahulu. Kemudian, beralih pula ke bahagian produk seperti biasa untuk memilih mana yang paling love!

Instagram : Jangan lupa ambil gambar wajib dekat lorong perabot ni.

Jangan lupa pula untuk makan dulu di Restoran IKEA, Bistro IKEA (karipap!), Bakeri IKEA (roti) atau di kafe khas Sweden bagi yang teringinkan menu negara itu.

Sempena pembukaan gedung pada hari ini, korang perlu merebut pengalaman best yang ada hanya untuk hari ini saja seperti bergambar di kiosk IKEA, lakukan lukisan muka, mengambil belon percuma dan tawaran ahli IKEA FAMILY seperti makanan serta mencetak kanvas Trishaw Captain.

Instagram : Mana tau dapat free goodies macam ni.

Bagi yang memandu, kami cadangkan untuk menggunakan Lebuh Raya Utara-Selatan (PLUS) dan keluar dari Bandar Cassia selepas tol. Bagi pelangga dari Bukit Tambun pula, buat pusingan kanan di lampu isyarat Aspen Gallery.

Bagi yang tak memandu, ambil perkhidmatan bas ulang-alik percuma di antara Design Village dan IKEA Batu Kawan dari jam 11 pagi hingga 9 malam setiap hari.

BACA: Tersangkut 5KM Pada Hari Pembukaan IKEA Pertama Di India

 

CER KOMEN SIKIT