Mendapat pointer 4.0 dalam ujian semester khususnya dalam kos undang-undang dan perniagaan bukanlah mudah. Tapi kejayaan gadis ini berjaya capai PNG 4.00 sepanjang 7 semester memang patut menjadi inspirasi buat semua remaja di luar sana.

“I’d Like To Celebrate Her Success With A Gift,” Neelofa Ucap Tahniah Buat Graduan Raih Anugerah Diraja Dengan ‘Pointer’ 4flat!

Sejak semalam viral video seorang gadis menerima Anugerah Pelajaran Diraja kerana memperolehi PMK 3.99 (4flat) dalam keputusan akhir pengajiannya. Jika merasa sekali pun sudah cukup membahagiakan apatah lagi jika ianya berjaya dicapai beberapa kali sepanjang tahun pengajian.

Pointer 4.00. Wow!

Video yang asalnya tular di Twitter itu telah mengejutkan ramai pihak berikutan kebijaksanannya sehingga bergelar pelajar terbaik. Mendapat PNG (Purata Nilaian Gred) 4.00 adalah impian semua yang bergelar pelajar terutamanya dalam kalangan pelajar institusi pengajian tinggi kerana ianya adalah pencapaian yang paling tinggi,

Seorang graduan jurusan Falsafah, Undang-Undang dan Perniagaan di Universiti Utara Malaysia (UUM) telah berjaya mencipta rekod apabila mencapai keputusan PNG 4.00 selama tujuh semester sehingga menyebabkan beliau menerima Anugerah Pelajaran Diraja – Pingat Jaya Cemerlang di Majlis Konvokesyen Universiti Utara Malaysia yang ke-32.

IKLAN

Neelofa Turut Ucap Tahniah & Bangga

Menariknya Dewi Remaja 2009/2010 Neelofa, turut mengucapkan tahniah dan berharap dapat memberikan hadiah kepada graduan tersebut kerana benar-benar memberi inspirasi kepada semua.

“I’d Like To Celebrate Her Success With A Gift,” Neelofa Ucap Tahniah Buat Graduan Raih Anugerah Diraja Dengan ‘Pointer’ 4flat!

Menamatkan pengajian dengan PNGK 3.99, Nur Athirah Rushami Zien merupakan anak kelahiran Alor Star, Kedah dan bergiat aktif dalam aktiviti kokurikulum sebagai Setiausaha Kehormat Persatuan Falsafah, Undang-Undang dan Pengajian (THINKERS).

IKLAN

Aktif Ko-k Bukan Alasan Tidak Boleh Berjaya

Dengan keputusan yang cemerlang, graduan berusia 23 tahun ini telah terpilih sebagai Penerima Biasiswa Majlis Raja-Raja semasa di tahun kedua dan aktif menyertai pelbagai aktiviti di peringkat universiti, nasional dan antarabangsa seperti wacana ilmiah, delegasi ke universiti-universiti tempatan dan antarabangsa serta pelbagai aktiviti kemasyarakatan.

Jika ditanya apa rahsianya, Nur Athirah memberitahu beliau tidak mempunyai resipi rahsia tetapi hanya sentiasa memberikan fokus semasa berada di dalam kelas.

IKLAN

Ikon Belia Dan Anak Muda

“I’d Like To Celebrate Her Success With A Gift,” Neelofa Ucap Tahniah Buat Graduan Raih Anugerah Diraja Dengan ‘Pointer’ 4flat!

Dah la cantik, bijak pula tu.  Semoga kejayaannya mampu memberikan inspirasi kepada semua mahasiswa/i serta pelajar-pelajar untuk melakukan yang terbaik dalam apa jua bidang yang mereka ceburi.

Sumber : Twitter / Facebook

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI