Korang dah PUAS muat naik gambar jari di Instagram dan Facebook? Jadi sekarang tiba masa untuk hilangkan dakwat kekal pada jari telunjuk.

Cukuplah seharian jari rasa kering kerana dakwat ini, we want our finger back!

Apa yang korang perlu sediakan adalah mangkuk kecil, serbuk atau cecair Clorox, air suam, buah lemon dan krim pelembab atau moisturizer.

 

IKLAN

01

Bancuh Clorox dan air suam di dalam mangkuk. Masukkan jari telunjuk ke dalam bancuhan itu dan ratakan pada jari.

02

Ambil sedikit potongan buah lemon dan gosok pada jari. Sambil gosok, sambil bilas jari. Kemudian, ulang kembali langkah sebelumnya.

IKLAN

03

By now, jari mesti dah kurang dengan kesan dakwat kekal. Nak hilang semua tu, belum lagi lah. Tapi sekurang-kurangnya, jari dah tak nampak seperti memakai inai!

Ambil moisturizer dan apply pada jari tersebut kerana kandungan asid pada Clorox dan buah lemon membuat kulit jari terasa kering. Rasa kering je, apply moisturizer okay.

IKLAN