Luluh hati seorang ibu disaat melihat bayi yang dikandung sembilan bulan terbujur kaku di pangkuannya…

Agak berat juga mahu terima hakikat apabila anak yang dikandungnya telah pergi buat selama-lamnya. Demikian ujian yang terpaksa dilalui buat si ibu ini apabila hasrat untuk membawa bayinya bagi menerima rawatan di hospital tidak kesampaian selepas anaknya meninggal dunia di dalam bas ekspress ketika dalam perjalanan.

Terkejut dengan pemergian anaknya, menerusi satu video tular, kelihatan wanita tersebut dalam keadaan tergamam sambil memeluk erat tubuh bayinya itu yang sudah tidak bernyawa lagi selain mengucup dahi bayinya itu tanpa memberi sebarang kata-kata.

Hasrat Lihat Anak Terima Rawatan Tak Kesampaian, Bayi Meninggal Dunia Dalam Bas Sebelum Tiba Ke Hospital

IKLAN

Difahamkan, kejadian yang menyayat hati itu berlaku pada Isnin lalu dimana si ibu mahu membawa anaknya pergi ke pusat rawatan untuk mendapatkan rawatan dari pekan Julau ke Kuching.

Namun begitu, menurut sumber, semasa dalam perjalanannya, secara tiba-tiba bayi yang baru berusia sembilan bulan itu sudah tidak bernafas ketika bas tersebut sedang berhenti di Jelukong Rest Stop.

IKLAN

Turut difahamkan, seorang ketua rumah panjang (tuai rumah) telah menawarkan bantuan untuk membawa anaknya itu mendapatkan rawatan di pusat perubatan Betong berharap anaknya dapat diselamatkan. Bukan itu sahaja, dia juga menghulurkan RM300 kepada wanita terbabit sebagai wang perbelanjaan.

IKLAN

Menjengah di ruangan komen, rata-rata warganet turut menzahirkan rasa sebak dan simpati terhadap nasib yang menimpa si ibu itu yang dilihat begitu tenang atas pemergian si kecilnya.

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

SUMBER: Facebook AlanTang