Happy Birthday! Jom Lihat 15 Fakta Yang Korang Tidak Tahu Tentang Justin Bieber

622

Jom Nyanyikan Happy Birthday Justin Bieber!

Sedar tak sedar, penyanyi pop sensasi Justin Bieber telahpun berusia 24 tahun pada hari ini, 1 Mac 2018. Rasanya macam semalam je kita baru melihat video Justin flip-kan rambut hadapannya di YouTube. Walaupun pernah terlibat dengan pelbagai isu dan masalah, Justin sebenarnya merupakan antara selebriti Hollywood yang pantas bangkit semula daripada terjatuh.

Dan sebab itulah, we just cannot help but to like him.

Ini merupakan 15 perkara tentang Justin Bieber yang mungkin korang belum tahu.

01

Justin pernah menetap di rumah lama Britney Spears. Namun kini, dia dilaporkan gemar tinggal di hotel saja.

 

02

Menurut Will Smith, Justin menganggap dirinya sebagai mentor dan mereka akan bercakap sekurang-kurangnya sekali dalam masa seminggu. Walaupun Will terlibat di dalam dunia lakonan, ramai merasakan mereka rapat kerana Will boleh dianggap sebagai seorang ayah yang memahami isi hati remaja. Will sendiri bermula awal di dalam industri hiburan melalui siri Prince of Bel Air.

 

03

Justin boleh bertutur dalam bahasa Perancis dengan fasih memandangkan dia berasal dari Kanada. Dan dia juga dilaporkan boleh mengira sehingga 10 dalam bahasa Jerman. Hehe..

 

04

Selepas Justin memotong rambutnya pada tahun 2011, dia melelong lebihan rambut yang dipotong di eBay pada harga $12,000. Hasilnya, ia berjaya dijual pada harga $40,000 dan Justin mendermakannya kepada badan kebajikan.

 

05

Justin boleh menyelesaikan kiub rubix dalam masa kurang dari 2 minit! Haa korang mampu?

 

06

Sekiranya Justin tidak menjadi seorang penyanyi, katanya dia akan menjadi seorang arkitek. Cuba bayangkan design rumah dia, boleh lawan rumah Michael Jackson.

 

07

Justin mempelajari sendiri bagaimana untuk bermain trumpet, gitar, piano dan drum. Kalau itu bukannya talented, kami tak tahulah nak gelar Justin apa lagi.

 

08

Mesti ramai yang sudah tahu tetapi bagi yang belum, Justin sememangnya berkawan baik dengan Kim Kardashian West. Mereka masih berhubung melalui Blackberry Messenger (BBM) kerana Kim enggan menggunakan telefon selain Blackberry.

 

09

Ya, Justin diperkenalkan ke dunia hiburan melalui pengurusnya Scooter Braun. Semuanya gara-gara video Justin menyanyi yang dimuat naik oleh ibunya ke YouTube. Walau bagaimanapun, Usher lah orang yang bertanggung jawab menandatangani Justin dengan sebuah label muzik. Tanpa Usher, Justin pernah terfikir untuk menyertai American Idol.

 

10

Justin gemar mengambil cereal, Berry Captain Crunch sebagai sarapan.

 

11

Justin pernah tiba lewat di konsertnya di Salt Lake City kerana dia pergi melawat seorang peminat perempuan berusia 7 tahun di hospital terlebih dahulu. Kanak-kanak itu menghadapi leukemia dan Justin betul-betul ingin menghabiskan masa bersamanya.

 

12

Antara filem kegemaran Justin ialah The Notebook! Aww..

 

13

Pada masa lapang, Justin tidak akan melepaskan peluang untuk pulang ke rumah ayahnya dan berlatih boxing bersama. Ayahnya, Jeremy Bieber juga merupakan bekas MMA Fighter.

 

14

Justin bersifat claustrophobic dan tidak sukakan tempat sempit terutamanya di dalam lif.

 

15

Setiap kali Justin pergi melawat sesebuah bandar untuk jelajah konsert, dia pasti akan melawat sebuah kompleks membeli-belah di bandar tersebut. Ingat lagi tak semasa Justin berasa di Wangsa Walk Mall, Wangsa Maju bersama Selena Gomez semasa berada di Kuala Lumpur untuk konsert bersama MTV?