Happy Birthday! 5 Perkara Yang Mungkin Korang Tak Tahu Tentang Ain Edruce

1190

 

Korang pernah melihatnya dalam rancangan temu bual dan dalam drama mingguan.

 

Tapi korang betul-betul kenal ke dengan Ain Edruce? Jom sempena Birthday Ain pada hari ini, kita tengok 5 perkara tentang dirinya.

 

Instagram

01

Ain mengakui yang dia memang petah dan suka bercakap. Disebabkan itulah, Ain memilih bidang pengacaraan sebagai karier.

“I nampak je macam selalu main-main semasa mengacara tapi sebenarnya setiap kali mengendalikan segmen, I’ll take my job seriously kerana ia adalah sumber rezeki saya. Walaupun pekerjaan itu memerlukan korang untuk membodohkan diri di khalayak ramai, ia masih sumber rezeki seseorang.

 

02

Ramai yang selalu tertanya-tanya selebriti berusia 27 tahun ini berasal dari mana. Sarawak lah, Singapore lah. Sebenarnya Ain dilahirkan dengan nama Nurul Ain bintu Edruce di Terengganu.

 

Instagram

03

Ain belum rasa dirinya memerlukan PA atau personal assistant. Jadualnya memang semakin padat tapi dia percaya dirinya masih mampu uruskan kariernya sendiri.

 

04

Ain tak suka bermuka-muka, sebab itu Ain yang penulis kenal adalah seorang yang sempoi dan kadangkala terlepas juga benda-benda opps! Hehe.

Baginya, seseorang perlu menjadi diri sendiri walaupun berperwatakan buruk. “Kan better kalau seseorang berubah untuk menjadi lebih baik daripada hidup berpura-pure.”

 

Instagram

05

Ain pada mulanya mengambil jurusan muzik, namun dia merasakan tak perlu pun untuk hanya stuck di dalam satu bidang saja. Dia ingin menjadi versatil sebagai penghibur dalam bidang lakonan, pengacaraan, muzik dan banyak lagi lah. Aminnn.. Happy Birthday Ain Edruce!