Bagi mereka yang meminati filem bergenre seram terutamanya dari karya James Wan, juga merupakan pengarah filem seram box office seperti Conjuring Series, Anabelle, dan Insidious. Terbaru, buah tangan dari beliau ialah M3GAN.

ARTIKEL BERKAITAN : 5 Filem Seram Indonesia Dengan Jumlah Penonton Tertinggi Di Pawagam

Bakal memeriahkan pawagam Malaysia pada tanggal 5 Julai 2022. Dalam filem M3GAN, bukan wajah seram yang akan menjadi antagonis, tetapi anak patung robot dengan wajah cantik yang diprogramkan untuk menjadi kawan baik anak-anak.

Filem M3GAN mengisahkan tentang anak patung robot bernama M3GAN yang dibuat untuk menemani seorang gadis. Seorang kanak-kanak bernama Cady yang kehilangan kedua ibu bapanya dalam kemalangan.

Kisah M3GAN sendiri bermula dengan Gemma, seorang pereka robot yang bekerja untuk sebuah syarikat mainan. Beliau kini sedang membangunkan robot Android Generatif Model 3 (M3GAN) dengan menggunakan Kepintaran Buatan.

IKLAN

[GIVEAWAY REMAJA] Menang Tiket Wayang Filem Seram ‘M3GAN’

M3GAN ialah robot yang kelihatan seperti kanak-kanak perempuan dan diprogramkan untuk menjadi kawan dan penjaga kepada kanak-kanak. Pada suatu hari, anak saudara Gemma, Cady, baru sahaja kehilangan ibu bapanya dalam kemalangan, jadi dia terpaksa ditinggalkan di rumahnya.

Gemma juga juga memperkenalkan Cady dengan M3GAN supaya mereka berdua menjadi kawan yang sering bermain bersama. Tetapi perkara pelik mula berlaku, beberapa hari kemudian M3GAN berkelakuan pelik dan menjadi agresif. Dia juga sering menimbulkan huru-hara sehingga tidak dapat dikawal.

Filem arahan James Wan ini dibintangi oleh beberapa bintang Hollywood yang popular. Salah seorang daripada mereka ialah Allisons Williams yang akan memainkan watak Gemma, seorang pereka robot AI yang bekerja untuk sebuah syarikat mainan.

IKLAN

Sementara itu, anak saudaranya, Cady, akan dilakonkan oleh VioletMcGraw, yang menjadi Elena kecil dalam Black Widow. Selain itu, Jenna Devis juga merupakan pelakon suara bagi watak M3GAN yang dilakonkan oleh Amie Donald.

[GIVEAWAY REMAJA] Menang Tiket Wayang Filem Seram ‘M3GAN’

Beberapa pelakon lain yang akan memainkan peranan dalam filem ini ialah Ronny Chieng, Brian Jordan Alvarez, dan Lori Dungey. Bagaimana, adakah anda tertarik untuk menonton?

IKLAN

Khas Untuk Peminat Majalah Remaja, pada Rabu, 4 Januari 2022, jam 9.00 malam bertempat di GSC The Starling Mall, Hall 7. Kami ingin mencari pembaca bertuah untuk memenangi sepasang tiket tayangan perdana filem ini secara percuma!

Caranya anda hanya perlu lengkapkan butiran dan soalan berikut untuk melayakkan diri anda dipilih sebagai pemenang.

***

  • Peraduan ini hanya sah dari sekarang hingga 3 Januari 2022.
  • Seorang hanya boleh menghantar satu penyertaan. Keputusan hakim adalah muktamad.
    Pemenang akan dihubungi pihak Majalah Remaja melalui IG anda.
  • Pemenang dikehendaki datang menuntut tiket filem tayangan pratonton filem di GSC The Starling Mall, pada 4 Januari 2023 bermula jam 8.00 malam hingga 8.30 malam.Sebarang kelewatan tuntutan tiket selepas jam 8.45 malam TIDAK AKAN DILAYAN
  • Sebarang ketidakhadiran perlu dimaklumkan secepat mungkin.

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.