Gambar kiri: Dr. Amalina bergambar di depan pintu ikonik 10 Downing Street.

Bukan calang-calang orang yang dijemput untuk memasuki rumah yang beralamat no.10, Downing Street. Alamat ini sangat popular dan banyak digambarkan dalam filem mahupun drama. Dalam budaya sinema dan skrin, ia paling popular menerusi siri The Crown yang mana 10 Downing Street digambarkan memiliki hubungan erat dengan Queen Elizabeth II.

Merupakan kediaman dan pejabat rasmi Perdana Meteri United Kingdom, 10 Downing Street yang terletak di Jalan Downing dalam Bandar Westminster berusia lebih 300 tahun dan memiliki 100 bilik.

Dr Amalina Che Bakri telah diundang ke sini untuk memberi kesedaran dan menjawab persoalan secara atas talian mengenai Covid-19. Kehadirannya ke sana telah diciap oleh twitter rasmi Organisasi Kerajaan United Kingdom @10downingstreet.

IKLAN
#GirlPower: Dr. Amalina Che Bakri Diundang Ke Pejabat Rasmi Perdana Menteri UK Untuk..
Sedia menjawab soalan di 10 Downing Street.

Dalam tinjauan Remaja ke Instagram Dr. Amalina, wanita anggun yang baru bergelar isteri Mac lalu ini berkata, “Ketika meningkat dewasa, saya banyak melihat 10 Downing Street @ 10downingstreet di berita dan filem-filem (Love Actually adalah kegemaran saya!). Semestinya saya tidak melepaskan peluang untuk mengambil gambar di hadapan pintu ikonik ini.

IKLAN

“Semalam, saya telah diberi kesempatan dalam satu jemputan istimewa untuk melakukan sesi soal jawab mengenai vaksin Covid-19. Terima kasih kepada pasukan No.10, anda sangat hebat! Terima kasih atas semua pertanyaan anda. Saya akan segera kembali ke sana lagi untuk sesi lain di Instagram mereka!”

IKLAN
#GirlPower: Dr. Amalina Che Bakri Diundang Ke Pejabat Rasmi Perdana Menteri UK Untuk..
Bersama suami tercinta pada Hari Raya yang lalu.

Bangga melihat kejayaan anak Malaysia seperti Dr. Amalina. Dia yang cemerlang dalam pendidikan dan kerjaya menjadi lambang kegigihan dan juga ikon kepada anak muda negara ini. Dalam perkembangan lain, baru-baru ini dia disenarai pendek untuk menerima anugerah Women of Future South East Asia 2021

Sumber & Gambar: Instagram Dr. Amalina Che Bakri & Twitter UK Prime Minister

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI