Gemuk Salah, Kurus Salah. Apa Sebenarnya Yang Lelaki Nak? Gadis Ini Luah Rasa Kecewa

2624

Rasanya masalah kurus atau gemuk ni memang dah sering sangat dibahaskan oleh masyarakat kita. Kalau orang gemuk selalu diejek, si kurus juga tak terlepas daripada menerima kutukan daripada orang disekeliling mereka.

Jangan anggap yang kurus tu hidup bahagia kerana mereka juga terpaksa menadah telinga untuk mendengar segala kritikan yang dilontar.
Ahh, payah kan? Gemuk salah, kurus pun salah. Apa sebenarnya yang mereka mahu kan ni?

Luah perasaan

Baru-baru ni seorang gadis telah meluahkan perasaan kerana sering dikritik teman lelaki hanya kerana berbadan kurus.
Ikuti kisah luahan gadis tersebut dan lihat apa yang berlaku kepada dirinya kini.

Aku ingat lagi dulu…. Aku unhappy, aku selalu senyum tak nampak gigi sebab tak confident rasa diri sendiri tak elok. Ada sekali tu ex aku cakap “I memang malu nak keluar dengan you sebab u hodoh especially bila u pakai tudung” masa tu hati ni rasa pecah.

 

 

IKLAN

Aku date orang lain pulak, laki tu cakap macam mana pun aku kena gain weight sampai 45kg . aku terus lagi lah tak selera nak makan wei, sebab hari hari makan hati .. aku dulu tak pandai grooming bila aku cuba nampak elok dia akan kata pelik la hodoh la, takda galakan lansung. dia siap cakap wei mak dia nak menantu pakai tudung, mungkin dia bawa aku ke arah kebaikan tapi bagi aku kalau laki tu tak boleh terima kita seadanya laki tu tak kan pernah rasa cukup dengan kita. Tahun ke dua dia curang dengan perempuan pakai tudung ciri2 yang dia nak..

Lepastu aku break dengan semua laki-laki tak guna ni .. aku tekad aku akan bagi orang nampak aku sebab aku selalu kena reject.. aku takda confident nak interview pramugari, aku start dengan guest service.. ada nak dekat setahun baru ada confident nak pi interview and i made it..aku makan pil untuk tolong aku gain weight.. lama lama aku makan selera, lama-lama tu senyum pun makin bright and setelah bertahun2 baru tahun ni aku dapat balik rasa confident dengan diri sendiri tu, rasa bahagia.. dari 37kg jadi 47kg..

Kesimpulan dia, aku tulis ni sebab aku tak nak perempuan yang pernah rasa macam aku rasa dulu rasa lemah ja.. bangkit sikit .. tinggal orang yang bagi negative vibe dalam hidup kita.. kalau orang kata kita tak cantik, orang tu bukan the one wei .. the best way untuk revenge is proof them that they are wrong.. biar mata orang tu terbeliak tengok kita. kalau dengan someone tu kita rasa kita tak berharga tinggal ja la.. it’s ok to choose yourself and to love yourself..

 

 

 

Wow, sekarang memang nampak lain kan? Cantik uolls

 

 

Sekarang dah jadi pramugari pun. Vass!

Sumber: Facebook Nabila Zainudin