‘Puasa bagi saya tak masuk akal’

Itulah pandangan penyanyi antarabangsa, Justin Bieber dan isteri tercinta yang juga model terkenal, Hailey Bieber mengenai ibadah puasa.

Penyanyi lagu popular Love Yourself dan isterinya menerima kritikan hebat daripada warganet apabila melontarkan pandangan yang kurang bijak mengenai bulan Ramadan yang sedang dijalani oleh seluruh umat islam di dunia, pada waktu ini.

ARTIKEL BERKAITAN: “la Sangat Menakutkan…” Hailey Bieber Kongsi Kesan Serangan Strok Mini Terhadap Kesihatannya

Gara-Gara Perlekeh Ibadah Puasa, Justin Bieber & Isteri ‘Disekolahkan’ Netizen

Justin berpendapat bahawa dia perlu berfikir dengan teliti sebelum memutuskan untuk tidak makan atau minum sepanjang hari kerana dirinya tidak pernah berpuasa.

IKLAN

“Saya perlu fikirkannya terlebih dahulu dengan mendalam sebab saya tidak pernah melakukannya. Saya rasa badan saya perlukan nutrisi untuk berfikiran dengan betul,” katanya,” tuturnya.

Di samping itu, isterinya pula menyelar amalan puasa di bulan Ramadan seolah-olah tidak masuk akal. Baginya, dia percaya terdapat banyak cara lain untuk berpuasa seperti berhenti menonton televisyen dan berhenti bermain telefon pintar, namun berpuasa tanpa makan tidak masuk akal.

Gara-Gara Perlekeh Ibadah Puasa, Justin Bieber & Isteri ‘Disekolahkan’ Netizen

“Puasa bagi saya tidak masuk akal. Kalau berpuasa televisyen atau telefon bimbit itu saya percaya.

IKLAN

“Tapi kalau berpuasa makanan itu tidak masuk akal. Tapi kalau berpuasa gula-gula atau gula minuman itu mungkin sesuai untuk saya,” ujar model itu.

Difahamkan, Justin dan Hailey berkata demikian semasa melakukan sesi siaran langsung (live) di Instagram, dan akaun TikTok bernama Insertlive memuat naik semula potongan klip dari video live tersebut.

Disebabkan kekurangan pengetahuan pasangan itu mengenai Ramadan, peminat menggesa mereka untuk mempelajari serba sedikit tentang ibadah puasa serta menghormati bulan mulia ini.

Gara-Gara Perlekeh Ibadah Puasa, Justin Bieber & Isteri ‘Disekolahkan’ Netizen

IKLAN

“Nampaknya pasangan ini memang secocok sebab sama-sama kurang bijak,” kata salah seorang peminat.

“Tolong didik diri Justin dan Hailey. Berfikir dengan baik dan cari ilmu mengenai puasa, ujar peminat lagi.

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

SUMBER FOTO: Instagram Justin Bieber& Hailey Bieber


Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI