photo6256031960602356206

Kes buli dalam kalangan pelajar merupakan isu serius yang patut diambil perhatian. Kelakuan membuli ini sebenarnya meninggalkan kesan kepada mangsa buli seperti trauma dan paling sadis ia mampu meragut nyawa.

Gara-gara ‘Janji’ Belanja KFC, Pelajar Sekolah Dibuli Dan Dipukul

Lagi kes tentang pelajar dibuli, baru-baru ini satu lagi kes yang melibatkan pelajar dibuli apabila berang dengan gurauan mangsa yang dikatakan mempermainkan suspek dengan janji untuk belanja makanan segera menjadi punca seorang pelajar dibuli tiga rakan seasrama.

Ketua Polis Kelantan DCP Shafien Mamat berkata, pihaknya menerima laporan berkaitan laporan kejadian buli melibatkan tiga pelajar sekolah di Tanah Merah, Kelantan, yang tular di media sosial semalam.

“Berdasarkan keterangan awal daripada mangsa, ketiga-tiga suspek memukulnya kerana berang apabila mangsa dikatakan cuba mempermainkan ketiga-tiga mereka dengan gurauan hendak belanja KFC,” katanya.

IKLAN

Terdahulu satu rakaman video berdurasi selama 25 saat tular memaparkan sorang remaja dipukul dua remaja lelaki dalam sebuah bilik asrama di sekolah berkenaan.

Mangsa kemudiannya datang ke balai polis untuk membuat laporan. Polis sudah mengenal pasti suspek dan membuat tangkapan terhadap semuanya.

IKLAN

Shafien berkata, kes disiasat mengikut Seksyen 506 Kanun Keseksaan kerana ugutan jenayah dan Seksyen 323 Kanun Keseksaan kerana dengan sengaja menyebabkan kecederaan.

Rata-rata netizen naik marah dan geram dengan perlakuan pembuli ini.

IKLAN

Gara-gara ‘Janji’ Belanja KFC, Pelajar Sekolah Dibuli Dan Dipukul

Ishh…tahun 2020 pun dah nak habis tapi kes buli ni tak pernah berakhirkan. Paling malang ia melibatkan pelajar sekolah….huhu

So apa pendapat korang cara terbaik menangani isu buli dikalangan pelajar ni?

Sumber : Astro Awani, Twitter

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI