Jika benar apa yang diperkatakan, perumpamaan jangan menilai sebiji buku hanya dari kulitnya.

Perumpamaan ini sesuai ditujukan buat para pekerja yang memilih ‘bulu’ dalam melayani pelanggan yang berkunjung ke sesetengah premis jual beli barangan berjenama.

ARTIKEL BERKAITAN : Disapa Jurujual Ketika Buat IG Live, MK Dilihat Tidak Lokek Berbagi Rezeki

Isu ini bukan seorang dua yang pernah mengalaminya, baru-baru ini, tular di laman sosial penyanyi Bunga atau nama sebenarnya Noor Ayu Fatini Mohd Bakhari meluahkan rasa kesal terhadap layanan buruk yang diterimanya daripada pekerja dari premis Machine di KLCC.

“Gaji Aku Lagi Tinggi Daripada Komisen Kau!”- Bunga ‘Sentap’ Layanan Staf Machines

Memetik perkongsian video yang dimuat naik oleh @yanaothmannn di laman TikToknya, Bunga memaklumkan dia telah pergi ke premis tersebut untuk bertanya mengenai adapter yang ingin dibeli boleh digunakan pada telefon bimbit serta iPad jenama Apple kepada seorang pekerja.

 

IKLAN
@yanaothmannn Thank You Bunga! Suarakan pendapat mengenai Cara Serve Customer by Machine KLCC STAFF! Actually aku pun penah kene! Pakai slekeh dorg layan tak layan je! Rupenye ramai dah kene ye! #iphone #machineklcc #customerservice ♬ original sound – yanaothman

Namun, pekerja tersebut memberi jawapan yang tidak sewajarnya kepada Bunga memandangkan pada ketika itu dia hanya memakai pakaian biasa iaitu t-shirt serta sweatpants biasa apabila memasuki premis itu.

Katanya lagi, dia menggunakan nada suara yang sopan ketika berurusan bersama pekerja tersebut namun, pekerja itu masih tidak memberi layanan yang sepatutnya kepada Bunga sebagai seorang pelanggan.

“Gaji Aku Lagi Tinggi Daripada Komisen Kau!”- Bunga ‘Sentap’ Layanan Staf Machines

IKLAN

Susulan kejadian itu, penyanyi kelahiran Perak itu berharap agar pekerja di luar sana memberikan layanan yang terbaik kepada pelanggan yang datang tanpa menghakimi seseorang daripada luaran sahaja.

Netizen turut berkongsi pengalaman yang sama
Sementara itu, rata-rata netizen turut mendedahkan mereka juga mengalami pengalaman yang sama ketika membeli peralatan elektronik di premis tersebut.

“Gaji Aku Lagi Tinggi Daripada Komisen Kau!”- Bunga ‘Sentap’ Layanan Staf Machines

IKLAN

“Gaji Aku Lagi Tinggi Daripada Komisen Kau!”- Bunga ‘Sentap’ Layanan Staf Machines

Hmm…Respect each other okey!  Korang pernah tak alami pengalaman sebegini?

Sumber: TikTok @yanaothmannn

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.