Datuk Wira Lee Chong Wei bukanlah nama asing dalam kalangan rakyat Malaysia. Sumbangan beliau dalam sukan badminton negara amatlah besar dan beliau juga boleh digelar sebagai living legands.

Semua tahu, Datuk Lee Chong Wei dan Lin Dan merupakan seteru yang saling membenci di arena badminton, namun mereka juga merupakan sahabat baik.

“From No Bulu, Sampai Berbulu, Until Tanggal Bulu.” Caption Win  Datuk Lee Chong Wei Ni Buat Netizen TerhiburJika sebelum ini Lin Dan pernah meluahkan rasa sedih apabila Lee Chong Wei umum bersara, kini giliran sahabatnya ini pula meninggalkan gelanggan dunia badminton ini.

Legenda jaguh badminton yang juga wira negara, Datuk Wira Lee Chong Wei telah mencuri perhatian para netizan dan menjadi bualan ramai. Bekas jaguh badminton negara iaitu Datuk Lee Chong Wei turut menitipkan kata-kata istimewa kepada jaguh China itu menerusi akaun Instagramnya.

IKLAN

Menerusi posting terbarunya di Instagram, beliau telah memuat naik foto bersama Lin Dan. Namun, apa yang lebih menarik perhatian adalah kapsyen yang ditulis beliau. Walaupun kapsyen tersebut agak ringkas tetapi ia agak lucu sehingga berjaya mencuit hati warganet.

“From no bulu, sampai berbulu, until tanggal bulu.” tulisnya.

From no bulu, sampai berbulu, until tanggal bulu.

A post shared by Datuk Wira Lee Chong Wei (@leechongweiofficial) on Jul 6, 2020 at 10:10pm PDT

Mengikut kefahaman, kapsyen tersebut membawa maksud perkenalan mereka dalam dunia sukan ini bermula sejak kecil sehinggalah kini mereka berdua sudah bergelar seorang bapa.

IKLAN

“From No Bulu, Sampai Berbulu, Until Tanggal Bulu.” Caption Win  Datuk Lee Chong Wei Ni Buat Netizen Terhibur
“From No Bulu, Sampai Berbulu, Until Tanggal Bulu.” Caption Win  Datuk Lee Chong Wei Ni Buat Netizen Terhibur

 

IKLAN

Perkongsian tersebut telah menerima hampir ratusan ribu tanda suka dan lebuh 1 ribu komen. Rata-rata warganet terhibur dengan kapsyen yang ditulis dan menyifatkan Datuk Wira Lee Chong Wei dan Lin Dan sebagai hero badminton dunia.

Kelakarlah Datuk ni, tak pernah tak win caption dia di media sosial. Apa pun terima kasih Datuk buat kami terhibur dengan caption Datuk tu. Datuk memang sempoi lah!

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI