Episod Terakhir Lelaki Kiriman Tuhan Malam Ni, Pelakon Harris Annuar Nak Pesan..

782

 

Korang rasa Harris Annuar ni friendly..?

 

Kalau itu yang korang rasa, REMAJA rasakannya 100 kali ganda.

Sejak menyertai pencarian Hero Remaja 2017, Harris merupakan antara personaliti yang cukup murah dengan senyuman. Dia jelas mudah didekati dan keikhlasan itu kita semua tak boleh fake okay.

Hari ini menandakan episod terakhir drama popular Lelaki Kiriman Tuhan yang dibintangi oleh Harris di samping pelakon berbakat seperti Remy Ishak, Mira Filzah dan Uyaina. Cuma kami tanyakan kembali kepada Harris, what is next?

 

Foto: Jazlan Nangar Video: Nana@Azman Lokasi: Selfie Museum KL Stylist: FZ Aimman

 

2019..

Saya nak naikkan lagi nama saya dan berikan all out. Harapan saya agar tawaran berlakon akan datang secara berterusan untuk saya terus mengasah bakat dan tonjolkan diri.

Confident ke depan director?

Mula-mula memang rasa kecil sangat diri ni kalau nak digandingkan dengan pelakon senor seperti Fattah Amin, Tiz Zaqyah (menerusi drama Isteri Untuk Disewa), Remy Ishak dan Mira Filzah. Tapi bila dah dapat rhythm senang sikit nak dapat keyakinan.

Cara saya adalah dengan melupakan tentang junior-senior ketika kamera sedang roll dan letakkan diri sebaris dengan pelakon senior. Bila mudah berkomunikasi melalui skrip, saya mudah bekerja dan bersedia dari segi mental.

Apa yang Harris belajar daripada mereka?

Mereka sangat relaks dan chill!

Pada setiap babak, mereka tak rasa tertekan dan nampak bersedia kerana dah berpengalaman kan. At the same time, mereka sangat merendah diri dan mesra.

 

Foto: Jazlan Nangar Video: Nana@Azman Lokasi: Selfie Museum KL Stylist: FZ Aimman

 

What is next?

Saya masih akan teruskan karier sebagai pelakon cuma saya berharap dapat diberikan watak yang memberi lebih kesan dari semasa ke semasa. Contohnya kalau dapat watak antagonis sekalipun, saya ingin penonton ingat lakonan saya dan bukan setakat membenci watak itu kerana ia jahat.

Kepada supporters..

Terima kasih kerana melayan karenah saya di media sosial (ketawa). Terima kasih juga kerana terus memberikan sokongan kepada saya. InsyaAllah akan lebih banyak projek lakonan dan video media sosial terbaru daripada saya!

Majalah Remaja isu Jan-Mac 2019. Class of 2019

Jangan lupa saksikan episod terakhir Lelaki Kiriman Tuhan pada jam 9.00 malam ni di Astro RIA.