Kalau korang memang peminat setia Disney, pasti ada yang pernah mengikuti siri Wizards of Waverly Place yang dibintangi oleh pelakon terkenal Selena Gomez, David Henrie dan Jake T. Austin.

Buat pertama kalinya di Malaysia, Disney Channel mempersembahkan sitkom fantasi dalam pengembaraan keluarga Malaysia yang diadaptasi daripada siri Wizards of Waverly Place.

Wizards of Warna Walk mengisahkan tentang keluarga D’Cruz, tiga adik-beradik yang mempunyai kebolehan ajaib, Amelia, Alissa dan Aiden bersama ibu dan ayah mereka, Norman dan Jasmin.

Dibintangi oleh pelakon hebat seperti Afdlin Shauki dan Carmen Soo, korang juga bakal melihat bakat-bakat baru seperti Emma Sofea, Mia Sara dan Idan Aeden.

Disney Channel Tampil Dengan Sitkom Terbaru, Wizards of Warna Walk Sitkom

IKLAN

Paling mendapat perhatian media ketika ditemui di majlis pelancaran siri terbaru Astro Channel ini, pelakon cilik Emma Sofea yang baru berusia 13 tahun. Lakonannya mendapat pujian oleh pelakon berpengalaman Afdlin Shauki dan Carmen Soo.

Walaupun baru pertama kali berlakon, Emma tidak nampak kekok ketika berhadapan dengan kamera. Menjadi impiannya untuk muncul di kaca TV, kini Emma meluahkan rasa syukur kerana bakal beraksi dalam siri Wizards of Warna Walk ini.

“Menjadi sebagai daripada tenaga kerja Wizards of Warna Walk merupakan satu magical experience yang saya tidak akan lupakan. Dapat berkerjasama dengan pelakon-pelakon berbakat, ia adalah satu perasaan yang tidak dapat digambarkan,” jelas Emma.

IKLAN

Disney Channel Tampil Dengan Sitkom Terbaru, Wizards of Warna Walk Sitkom

Selain itu, korang juga bakal menyaksikan paduan lakonan anak beranak dalam siri ini. Kalau yang tak tahu lagi, Mia Sara merupakan anak kepada Afdlin Shauki yang membawa watak sebagai seorang ayah dalam keluarga D’Cruz.

“Sebelum ni Mia hanya ikut ayah berlakon dan hanya menjadi pelakon extra saja. Kali ini, buat pertama kalinya dapat berlakon bersama-sama dengan ayah sendiri dan ia merupakan satu pengalaman yang menarik,” kata Mia.

IKLAN

Disney Channel Tampil Dengan Sitkom Terbaru, Wizards of Warna Walk Sitkom

Antara selebriti jemputan yang bakal beraksi dalam siri ini adalah seperti Zalif Sadek, Fikhree Bakar, Vicha Barbie dan Zain Hamid.

Wizards of Warna Walk ini bakal menemui penonton mulai 30 Ogos 2019 di siaran Disney Channel (Astro Ch 615) pada jam 1 petang.

Stay tuned guys!

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI