Apa yang korang tahu tentang karakter Robin Hood? Namanya memang cukup terkenal sejak beberapa ratus tahun lalu dengan karakter keperwiraannya membela nasib orang-orang miskin yang ditindas oleh penguasa tamak haloba.

Kalau korang nak tahu, Robin Hood merupakan wira legenda yang tercipta daripada kisah rakyat orang-orang Inggeris. Menurut lagenda juga dia merupakan seorang pemanah yang sangat luar biasa selain memiliki skil bertempur menggunakan pedang yang tidak kurang hebatnya.

Di dalam kisah rakyat ini selain Robin Hood nama-nama seperti Maid Marian, the Merry Men dan seterusnya Sheriff of Nothingham sering muncul.

[CONTEST] Pas Tayangan Premier ‘ROBIN HOOD’ Bersama REMAJA Untuk Dimenangi!

IKLAN

Sehingga kini beratus-ratus adaptasi di dalam bentuk komik, drama dan juga filem telah dipertontonkan kepada kita. Dan tahun ini sebuah lagi filem terbaru yang berjudul ‘ROBIN HOOD’ bakal menemui kita di pawagam bermula 22 November 2018.

Filem terbaru yang diarahkan oleh pengarah filem aksi terkenal, Otto Batthurst ini menampilkan pelakon muda yang sebelum ini terkenal dengan watak Eggsy (The Kingsman), Taron Egerton yang membawakan watak utama sebagai Robin Hood. turut muncul ialah Jmaie Foxx yang menjadi Little John, ketua Merry Men yang kemudian menjadi kawan baik Robin Hood.

BACA: 18 Selebriti Korea Yang Bakal Tamat Latihan Ketenteraan Pada 2019

IKLAN

Manakala Ben Mendelsohn pula sebagai Sheriff of Nothingham dan Eve Hewson, jelitawan yang memegang watak Maid Marion. Mungkin korang tertanya-tanya apakah perbezaan dalam filem Robin Hood terbaru ini berbanding versi-versi yang terdahulu.

Pertama sekali watak Robin Hood akan dibawakan oleh seorang pelakon muda yang sedang meningkat naik. Berbeza dengan banyak versi sebelum ini yang diterjemahkan sebagai seorang lelaki dewasa pertengahan umur. Manakala watak Little John pula dilakonkan oleh seorang pelakon berbangsa African American. Dan selain itu, Little John dalam versi ini tidak berbadan gempal dan botak.

IKLAN

MENANGI TIKET TAYANGAN ‘ROBIN HOOD’ REMAJA x TGV PICTURES

[CONTEST] Pas Tayangan Premier ‘ROBIN HOOD’ Bersama REMAJA Untuk Dimenangi!
Tarikh: 21 November 2018
Masa: 9pm
Lokasi: TGV Cinema 1 Utama

Bagaimana nak menang?
1 – SHARE posting ini ke laman media sosial (FB, Twitter atau Instagram)
2 – JAWAB soalan kemudian copy & paste link posting sharing korang ke ruang disediakan dalam borang di bawah
3 – Dan hashtag #MajalahRemaja #Remaja #WayangRemaja

REMAJA x 'ROBIN HOOD' CONTEST[CONTEST] Pas Tayangan Premier ‘ROBIN HOOD’ Bersama REMAJA Untuk Dimenangi! 
Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI