Che Puan Syamim Farid merupakan nama yang tidak asing bagi kami di REMAJA. Wanita anggun ini merupakan salah seorang daripada keluarga besar Dewi Remaja yang mana dia merupakan naib juara Dewi Remaja 2014/15.

Selepas itu, kerjayanya berkembang sebagai seorang pelakon dan pengacara yang sentiasa dilihat menghiasi kaca televisyen di Malaysia. Kini masih lagi aktif dalam dunia seni, beliau merupakan isteri kepada Yang Mulia Bentara Raja Tengku Ezrique Ezzudean bin Tengku Dato’ Ardy Esfandiari Al-Haj yang dikahwininya pada tahun 2016.

Che Puan Syamim Farid Bergelar ‘Wajah’ Jenama Terkenal. Amal Diet Ketat Untuk Cantik

Terbaharu, Che Puan Syamim Farid telah diangkat sebagai wajah wakilan kepada jenama tempatan terkenal, Samm Republic untuk koleksi lebaran jenama tersebut. Diberi nama Gelombang Raya, koleksi lebaran itu menampilkan rekaan busana tradisi yang diberi sentuhan serba moden dan segar.

Dalam satu hantaran di Instagramnya, Che Puan Syamim berkongsi, “Ianya merupakan satu penghargaan untuk menjadi muse kepada koleksi Sam Republic RTW Gelombang raya 2023. Big love untuk semua pihak yang terlibat dengan kempen ini. Thank you so much for having me.”

BACA JUGA: Hael Husaini Terus Disayangi Jenama Fesyen Dunia, Jadi ‘Fashion Darling’ Di Minggu Fesyen Milan

IKLAN

Che Puan Syamim Farid Bergelar ‘Wajah’ Jenama Terkenal. Amal Diet Ketat Untuk Cantik

Menampilkan pilihan yang menawan, Che Puan Syamim kelihatan begitu anggun menggayakan rekaan yang serba mewah itu. Biarpun merupakan koleksi ready-to-wear namun setiap satu rekan memiliki sentuhan yang cukup eksklusif.

DISIPLIN UNTUK CANTIK

IKLAN

Berusia 32 tahun, Che Puan Syamim masih lagi cantik seperti 10 tahun lalu. Dia mengekalkan figura tubuhnya yang langsing sekaligus memastikan kesihatan pada tahap maksima.

Che Puan Syamim Farid Bergelar ‘Wajah’ Jenama Terkenal. Amal Diet Ketat Untuk Cantik

Sebelum ini sekitar tahun 2020, beliau pernah berkongsi kepada umum mengenai rejim pemakanan yang diamalkannya untuk tampil langsung dan sihat. Khabarnya, ketika itu dia sudah sembilan tahun tidak menjamah nasi.  Beliau juga tidak makan makanan seperti ayam, daging, minyak dan gula.

IKLAN

“Bila saya dah memulakan sesuatu, saya akan buat betul-betul Self-dicipline. No cheat day,” kongsinya mengenai diet ketat yang diamalkan. Selain itu di juga menambah yang jika mahu makan makanan yang berat dia memilih untuk menikmati hidangan pasta seperti spageti Aglio Olio yang dimasak menggunakan minyak zaitun.

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI