Kalau korang perasan, bila pergi ke kedai aksesori telefon bimbit, mesti dorang claims produk yang dijual tu original kan?

Confirm korang pun tertanya-tanya sama ada produk tersebut benar-benar orginal atau tidak. Menurut seorang pengguna twitter, myjoe_ berkongsi pengalamannya semasa berada di China, sebenarnya ada atleast 7 types of iPhone cable, daripada 100 peratus original sampai la yang paling murah.

Macam mana nak tahu iPhone cable korang tu ori atau tak, baca thread yang dikongsi olehnya ini.

IKLAN

Ada cetakan

Hujung connector

Bahagian USB

IKLAN

‘Sticker biru’

Company yang diiktiraf Apple

IKLAN

Harga bermula RM89

Tak semua individual seller jual fake products

Sumber

Okay lepas ni sebelum membeli tu boleh la belek-belek dulu.