Siapa kata K-pop is dead? No, they are not. They are even bigger now! Di dalam sebuah lapioran menerusi Huffington Post pada 22 November, The Guiness World Records (TGWR) telah mendedahkan bahawa grup K-pop, BTS telah berjaya mencatatkan rekod baru dunia dengan Twitter engagement paling tinggi dalam sejarah bagi sebuah grup muzik.

Bagi menentukan rekod tersebut, TGWR telah meilhat purata retweet yang diperolehi oleh sebuah akaun Twitter.Dan mengikut perkiraan mereka, BTS telah berjaya mendapat purata 252,2000 retweet per tweet di Twitter hingga ke hari ini.

BTS Cipta Rekod Dunia Untuk Engagement Twitter Paling Tinggi!

IKLAN

Berita gembira ini hadir bertepatan masa dengan hali-ahlinya Jin, J-Hope, Jimin, RM, Suga, V dan Jungkook turut hadir ke Amerika Syarikat bagi melakukan persembahan eksklusif dan debut pertama di TV negara tersebut di 2017 American Music Awards. Persembahan mereka mendapat liputan dan pujian dengan cukup meluas hinggakan menjadi trending luar biasa!

IKLAN

Malah BTS turut menjadi undangan dalam prgoram terkenal seperti Jimmy Kimmel Live!, The Late Show With James Corden dan The Ellen DGeneres Show. BTS juga merupakan satu-satunya artis Korea yang berjaya menduduki Top 10 carta Billboard 200 dan kini mereka juga merupakan grup K-pop yang menduduki tempat tertinggi dalam Billboard Hot 100. Awal tahun ini pula BTS turut tersenarai dalam carta 25 Most Influential People on the Internet dari Time Magazine.

IKLAN

All the best BTS.. Fighting!

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI