Tidak salah jika Remaja katakan semua orang terutamanya bila di peringkat usia muda akan berdepan dengan perasaan jatuh cinta. You know, the kind of feeling when you have crush to someone. Mungkin kamu kenal atau tidak si dia itu perkara nombor dua. We all somehow will have a crush with somebody special. Dan bila dah suka tengok orang tu, some of you especially girls akan lakukan perkara-perkara tak terduga dan tak masuk akal? Tak percaya? Check this out.

1. Kamu stalk Facebook/Instagram

Bila Baru Jatuh Cinta Ini 10 Perkara Yang Si Gadis LakukanSetiap hari tidak sah kalau tak buka akaunnya. Selain untuk tahu apa si dia buat pada hari itu, kamu tertanya-tanya bagaimanakah kehidupannya seharian. Dan mungkin tak sengaja kamu ter-like fotonya yang 15 minggu lepas. NOOOO!

2. Berangan-angan tentang masa depan bersamanya

Jangan tipu, kamu mesti pernah berangan-angan begini, bukan? Disebabkan itu juga kamu mula suka menonton filem romantik terutama yang ada babak perkahwinan gilang gemilang.

3. Kenal semua ahli keluarga, kenalan malah kucingnya

Selain itu kamu juga tahu apa aktiviti, makanan serta rancangan TV kegemaran. Ini semua penangan perkara nombor 1 yang kamu lakukan dengan cukup gigih. Tapi bila berdepannya, kamu hanya mampu ungkap 3 patah perkataan sahaja, “hai, apa khabar”.

IKLAN

4. Kamu sengaja lepak di lokasi si dia selalu ada

Kamu tak suka sukan bola sepak? Itu kamu ketepikan semata-mata kerana si dia hari-hari turun padang main bola. Walaupun panas, sanggup tahan sebab dia.

5. Kamu & BFF ada nama kod khas untuk si dia

Ini mungkin pekara yang hanya gadis-gadis sahaja yang faham. Bayangkan kamu bersama BFF berselisih dengan si dia, takkanlah nak sebut nama dia pula. Kantoilah nanti!

6. Kamu selalu merenung telefon menantikan sesuatu

Bila Baru Jatuh Cinta Ini 10 Perkara Yang Si Gadis LakukanSetiap kali telefon kamu bunyi, kamu pasti menggelabah dan berdoa ia daripada si dia.

IKLAN

7. Mula berjinak dengan permainan dan kuiz online cinta

Akuilah, kamu sebearnya mahukan sesuatu yang memberikan confirmation terhadap perasaan kamu kepadanya.

8. Stalk media sosial gadis yang kamu nampak bersamanya

Cemburu? Mana ada! Girl, you are in denial. Apa cara sekalipun kamu mesti tahu siapa perempuan itu.

IKLAN

9.Berimaginasi berbual secara lebih dekat

Bukan apa, kamu ingin lebih bersiap sedia bila suatu hari nanti perbualan intimate begitu akan jadi kenyataan.

10. Hari terbaik kamu ialah hari di mana si dia memberikan senyuman

Bila Baru Jatuh Cinta Ini 10 Perkara Yang Si Gadis LakukanMempunyai crush tiada apa yang lebih berharga melainkan si dia perasan akan kewujudan kamu. Notice me senpai!