Dalam kemelut kita melawan wabak Covid-19 daripada terus merebak, ada beberapa perkara positif yang terjadi akibat arahan kuarantin di kebanyakan negara.

Seperti di Malaysia, kita sendiri dapat meluangkan masa dengan efektif bersama ahli keluarga di rumah. Malah, keadaan langit kita dilihat lebih jelas. Penulis sendiri dapat melihat bandaraya Shah Alam dengan jelas dari Subang Jaya!

Berita Baik Buat “Budak” Subang Jaya, Kini Diisytihar Sebagai Bandar Raya
.

Ini ada berita baik buat budak subang Jaya! Subang Jaya secara rasmi diisytihar sebagai bandar raya setelah mendapat perkenan Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah.

Menteri Besar Amirudin Shari berkata Majlis Perbandaran Subang Jaya diisytihar menjadi Majlis Bandaraya Subang Jaya berkuat kuasa hari ini.

IKLAN

Berita Baik Buat “Budak” Subang Jaya, Kini Diisytihar Sebagai Bandar Raya

Beliau turut mengumumkan Presiden MPSJ Noraini Roslan telah dilantik sebagai Datuk Bandar Subang Jaya berkuat kuasa serta-merta.

IKLAN

“Semoga dengan pemasyhuran Majlis Bandaraya Subang Jaya ini, pembangunan mapan Subang Jaya dan lokaliti sekitarnya akan terus dimantapkan melalui sistem penyampaian perkhidmatan berkelas dunia.

“Dengan izin Allah SWT, cita-cita ini akan dapat digembleng bersama ke arah merealisasi agenda Selangor Maju Bersama,” kata Amirudin dalam satu kenyataan.

IKLAN

Berita Baik Buat “Budak” Subang Jaya, Kini Diisytihar Sebagai Bandar Raya

Untuk info, kriteria sesebuah kawasan yang boleh diiktiraf sebagai bandar raya salah satunya ialah mempunyai duduk tidak kurang daripada 500000 orang dan mempunyai pendapatan dari sumber kewangan yang mapan dengan hasil tahunan tidak kurang dari RM100 juta serta mampu mengimbangkan perbelanjaan.

Tahniah budak Subang Jaya!

SUMBER

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI