Bintang terkenal dunia ini sememangnya menjadi perhatian lensa kamera paparazzi. Terbaru, penyanyi terkenal Rihanna menerima kecaman hebat daripada orang ramai selepas beliau telah menggunakan petikan hadis alunan Misyari Alafasy versi remix yang dimuatkan dalam lagu untuk pertunjukan fesyen pakaian dalam miliknya iaitu Savage x Fenty.

Pertunjukan fesyen yang dilaksanakan dalam format virtual itu memaparkan aksi model menggayakan pakaian dalam sambil menari berlatar belakangkan muzik berkenaan.

Bangkitkan Kemarahan Netizen, Rihanna Guna Petikan Hadis Untuk Lagu Pertunjukan Pakaian Dalam

IKLAN

Lagu remix yang diberi nama Doom itu difahamkan telah dicipta oleh Coucou Chloe sejak empat tahun lalu dengan menggunakan petikan hadis Nabi Muhammad S.A.W. mengenai hari kiamat.

Namun, apa yang lebih mengundang kemarahan orang ramai adalah lagu berkenaan pernah digunakan sebelum ini dalam pertunjukan fesyen Fenty x Puma pada tahun 2017.

IKLAN

Bangkitkan Kemarahan Netizen, Rihanna Guna Petikan Hadis Untuk Lagu Pertunjukan Pakaian Dalam

Dalam pada itu, tinjauan kami di laman Twitter mendapati rata-rata warganet menunjukkan reaksi negatif terhadap video berkenaan:

IKLAN

— Sina

Emm….mungkin Rihanna memang sengaja mencari publisiti murahan agaknya kan. Tapi penulis tak setuju jika dia mempermainkan agama Islam sebegini….huhu

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI