Pendakwah selebriti, PU Azman atau nama sebenarnya, Azman Syah Alias yang dihadapkan ke Mahkamah Sesyen Seremban atas lima pertuduhan perlakuan amang seksual terhadap dua remaja lelaki telahpun kekal menjadi topik trending pertama di media sosial.

Warganet punya pelbagai andaian, skop, ulasan dan macam-macam lagi mengenai skandal tersebut memandangkan ia melibatkan seorang lagi pendakwah selebriti di Malaysia.

ARTIKEL BERKAITAN : Kami Terima Tempias! Bapa Ulas Isu Kontroversi Daíe Syed – REMAJA

Mengikut pertuduhan, beliau yang beruia 41 tahun telah melakukan amang seksual fizikal dengan melakukan perbuatan kelucahan melampau termasuk meransang mangsa berusia 17 tahun di ruang tamu dan tandas di sebuah rumah dekat Taman Tiara Sendayan di Nilai pada 6 Julai 2022 antara jam 3 pagi hingga 6 pagi.

Beliau turut dituduh melakukan perbuatan sama kepada seorang lagi mangsa berusia 16 tahun 10 bulan juga di lokasi sama pada tarikh dan masa yang sama. Satu lagi pertuduhan merujuk kepada perbuatan sama pada 5 Februari 2022 kira-kira antara jam 8.30 malam hingga 12 tengah malam di dalam sebuah bilik di rumah sama.

Apa Kena-Mengena Caprice Dalam Skandal Amang Seksual PU Azman Dengan Remaja Lelaki?
Azman Syah Alias aka PU Azman.

Tertuduh bagaimanapun mengaku tidak bersalah di hadapan Hakim Datin Surita Budin setelah kertas pertuduhan dibacakan jurubahasa.

Tidak lama kemudian, nama rapper dan usahawan sensasi Caprice pula hangat dikaitkan dengan skandal ini di media sosial. Aik.. apa kena-mengena Caprice dengannya?

IKLAN
Apa Kena-Mengena Caprice Dalam Skandal Amang Seksual PU Azman Dengan Remaja Lelaki?
Ariz Ramli aka Caprice.

Rupa-rupanya, Caprice tidak mengambil masa lama untuk mendedahkan perbuatan sumbang yang didakwa berkaitan dengan PU Azman di media sosial!

Menerusi beberapa hantaran Instagram Story, rapper tersebut berkongsi beberapa bahan bukti daripada seorang individu yang mendakwa dirinya sebagai mangsa amang seksual PU Azman. Mangsa yang juga merupakan seorang pelajar lelaki Tingkata 5 dan dikenali dengan panggilan Kim dipercayai mengadu kepada Caprice dan menunjukkan teks perbualannya dengan tertuduh.

Apa Kena-Mengena Caprice Dalam Skandal Amang Seksual PU Azman Dengan Remaja Lelaki?

PU Azman dilihat cuba mengajak mangsa untuk menyertai sesi panggilan video (video call). “I tak pernah langsung VC dengan dia sebab cara dia chat.. I dah rasa tak selesa. Macam ada unsur-unsur benda yang buruk lah. So I cuba elak daripada benda itu. Then dia ada mesej lagi, ‘Kim, boleh tak nak VC tapi kita berdua je. Tak nak orang dengar. Dari situ, saya rasa tak selesa lah.

“Saya tak report (kepada) sesiapa sebab takut ada apa-apa jadi. Bila dah jadi kes macam ini, I need to voice out lah sebab benda ini pun dah pernah kena dengan saya,” kata remaja tersebut kepada Caprice dalam bentuk hantaran suara (voice mail).

IKLAN

Ulas Caprice pula menerusi hantaran Instagram Story itu, “Sebab nak elak orang kata deep-fake lah.. edited lah.. Cap akan bantu mangsa-mangsa yang ada bukti sahaja. Screenshots is not strong enough sebab orang boleh claim photoshop. Videos don’t lie.. see YOU when I see you.”

Skandal ini telahpun diperkatakan sejak beberapa bulan yang lalu dan ramai yang sudah dapat menghidu ia membabitkan PU Azman.

IKLAN

Terdahulu, nama Caprice pernah terkait dengan satu lagi kes pertuduhan membabitkan seorang pendakwah selebriti dan ia masih berlangsung di mahkamah sehingga saat ini.

ARTIKEL BERKAITAN : “Caprice Mohon Maaf, Caprice Terlalu Emosi Berjuang..” – REMAJA

BACA LAGI : Ariz Ramli Ikut Jejak Langkah Ebit Lew Ke Palestin – REMAJA

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.