Apa Itu ShopBack? Memang Berbaloi Kalau Korang Shopping Guna Aplikasi Ini

2587

Bagi korang yang merupakan seorang online shopper tegar, pastinya korang ada mendengar tentang online portal terbaru, ShopBack.

ShopBack adalah sebuah laman web dan aplikasi yang memberi pulangan tunai apabila pengguna berbelanja secara online dengan rakan kongsi ShopBack. Sebagai contoh, selepas berbelanja RM600 di Booking.com dan kalau korang merupakan pengguna ShopBack, korang akan mendapat kembali 6% (RM36) pulangan tunai yang dijanjikan oleh Booking.com kepada pengguna ShopBack. (Malaysiakini)

Seorang blogger kecantikan, Iman Abdul Rahim turut berkongsi info tentang apa itu ShopBack dan menunjukkan bagaimana untuk korang menggunakan aplikasi ini.

Tapi sebelum itu, korang perlu tahu antara site/app yang boleh dapat cashback kalau nak shopping:

IKLAN
  • Shopee
  • Lazada
  • Fave (voucher makan/spa)
  • SGShop (barang dari China)
  • Motherhood (barangan bayi)

Selain itu, korang juga boleh semak full list di ShopBack

Kalau suka travel:

  • Agoda
  • Klook (voucher murah)
  • Airbnb
  • CatchThatBus
  • KLIA Express
  • RoamingMan (portable wifi)

Jika ada keluarga atau rakan-rakan yang plan nak travel, korang boleh volunteer nak belikan sebab korang boleh dapat cashback. Berbaloi!

Beauty products yang korang selalu shopping pun boleh dapat cashback.

  • Zalora
  • Hermo
  • Althea
  • Sephora

Kalau nak order makanan di FoodPanda pun boleh dapat juga dan beli groceries pun. Korang boleh shopping groceries guna Happy Fresh, tak perlu susah-susah nak cari parking dan angkut barang berat. Tunggu je depan pintu. Hiks!


Macam mana nak guna ShopBack?

1. Install ShopBack
2. Cari je your favorite shop to shop
3. Tekan link and shopping je macam biasa
4. Track cashback within 2 days after your purchase
5. Withdraw cash. Duit masuk balik dalam bank account korang

Mudah je kan?