Walaupun kita selalu berbangga dengan penyanyi atau band antarabangsa, kita lupa yang Malaysia sebenarnya mempunyai ramai bakat-bakat terpendam yang menunggu peluang terbaik untuk ke luar negara.

 

Antara penyanyi yang pernah membanggakan Malaysia ialah seperti lagenda Datuk Sheila Majid, Aisyah, Datuk Seri Siti Nurhaliza, Yuna, Joe Flizzow, Raihan dan ramai lagi.

Terbaru, penyanyi dan pelakon, Alvin Chong telah dijemput untuk melakukan persembahan di 2019 Asia Song Festival, sebuah acara berprestij yang bakal dilangsungkan di Korea Selatan pada bulan Oktober ini.

Turut sama menyertai Alvin di sana ialah grup popular Korea Selatan WINNER, Eric Nam, ITZY, Jannine Weigel (Thailand), BRWN (Filipina) dan Dami Im (Australia).

Alvin Chong Dijemput Menyanyi Di Stadium Korea Selatan Bulan Oktober Ini

IKLAN

Menurut Alvin, “Ia adalah satu penghormatan untuk saya apabila dijemput menyanyi di Asia Song Festival.

“Saya telah impikan peluang untuk melakukan persembahan di pentas itu sejak saya mendapat tahu mengenai penganjurannya beberapa tahun lepas. Selepas bergelar penyanyi, saya banyak dipengaruhi dengan muzik K-pop. Tambahan pula bila saya menyaksikan grup seperti Big Bang, 2NE1, EXO, Blackpink dan NU’EST secara live.

“Kualiti persembahan mereka tidak pernah gagal, dan saya tak sabar untuk menyertai penyanyi di sana pada tahun ini,” jelasnya dengan penuh excited. 

Alvin Chong Dijemput Menyanyi Di Stadium Korea Selatan Bulan Oktober Ini

IKLAN

Alvin bagaimanapun belum meninggalkan karier lakonan sepenuhnya apabila dia sudah bersedia dengan beberapa projek lakonan yang akan dilancarkan tak lama lagi.

Antaranya ialah filem khas Tahun Baru Cina berjudul ‘Men In Red’ dan drama web-series di XUAN yang akan menemui penonton pada bulan November ini.

*

Sebelum ini, ada juga penyanyi Malaysia yang pernah mewakili negara untuk festival nyanyian itu. Ini termasuklah Runn Lim (2008), Michael Wong (2010) dan Asmidar (2017)

IKLAN

2019 Asia Song Festival akan membuka tirai pada 11 Oktober ini untuk tempoh 2 hari di Kompleks Stadium Ulsan. Korang boleh ke laman web mereka untuk melihat update terbaru untuk persembahan Alvin Chong dan lain-lain penyanyi.

*

HEY GIRLS, WE’RE BACK

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI