Sebuah lagi filem animasi, Missing Link bakal menemui penonton di seluruh pawagam tanah air pada 11 April ini.

Filem yang diterbitkan oleh Annapurna Pictures ini nyata tidak menghampakan kami kerana jalan ceritanya penuh pengisian, disamping menyelitkan aksi-aksi lucu si big foot.

Missing Link menceritakan tentang seorang peneroka haiwan yang menggembara semata-mata ingin membuktikan bahawa wujudnya haiwan rare yang mempunyai ketinggian setinggi 8 kaki dan berat 630 pound, tidak dipercayai kewujudannya oleh orang lain.

Oleh kerana itu, Sir Lionel Frost (Hugh Jackman) sanggup menunaikan hajat Mr. Link (nama haiwan yang diberikan olehnya) untuk berjumpa dengan kerabatnya yang dikatakan wujud di Himalaya dan sebagai timbal balik, haiwan rare tersebut akan menunaikan impian Sir Lionel untuk memberi sampel DNAnya sebagai bukti kewujudan.

Pengembaraan mereka ke Himalaya penuh dengan debaran kerana turut diikuti oleh si musuh yang tidak senang dengan penemuan haiwan rare tersebut oleh Sir Lionel Frost.

IKLAN

Karakter animasi terbaik

Filem ini dibintangi oleh Hugh Jackman, Zoe Saldana, Zach Galifianakis, Timothy Olyphant, Emma Thompson, Stephen Fry, Matt Lucas, Amrita Acharia dan David Walliams.

Bayangkan, haiwan berbulu yang berketinggi 8 kaki tapi penuh dengan karakter humor dan langsung tidak menakutkan. Mr. Link seekor haiwan besar berbulu yang lucu, adorable serta pandai bercakap. Bukan itu saja, katanya dia juga pandai menulis.

Hebat bukan?

IKLAN

Kesemua karakter yang ada dalam Missing Link mempunyai kekuatan yang tersendiri. Selain watak utama Sir Lionel dan Mr. Link, Adelina Fortnight (Zoe Saldana) juga berjaya menjadi antara tarikan dalam menguatkan lagi jalan cerita. Wataknya sebagai seorang wanita yang tegas namun berjiwa penyayang dan turut membantu dalam pengembaraan Sir Lionel dan Mr. Link ke Himalaya.

Genre santai & menghiburkan

Tak perlu jalan cerita yang berat, Missing Link mampu untuk menghiburkan korang di pawagam. Karakter lucu animasi ini memberikan impak besar secara keseluruhannya.

IKLAN

Aksi komedi yang diselitkan membuatkan penonton tidak bosan dan mampu bertahan sehingga ke pengakhiran cerita. So, tak ada la korang rasa macam nak keluar panggung. Hiks!

Namun begitu, tidak dinafikan terdapat babak-babak yang tidak logik di dalam file mini. Nah, dah nama cerita kartun kan, biasalah tu. Hehe!

Apa-apa pun, kami bagi empat bintang untuk Missing Link. Jangan lupa untuk serbu pawagam menyaksikan filem animasi menghiburkan ini.