Sepanjang tiga tahun yang lalu, selebriti tempatan terutamanya dalam kalangan selebriti wanita telah silih berganti diundang ke program hiburan popular, MeleTOP sebagai pengacara jemputannya pada setiap minggu.

Akhirnya, misi mencari pendamping Nabil Ahmad bagi menggantikan Noor Neelofa di program MeleTOP berakhir juga pada malam ini setelah si cantik manis, Hawa Rizwana diumumkan sebagai pengacara tetap baharunya.

Akhirnya Ada Juga Pengganti Neelofa, Hawa Rizwana Kini Pengacara Tetap MeleTOP
Hawa Rizwana.
Akhirnya Ada Juga Pengganti Neelofa, Hawa Rizwana Kini Pengacara Tetap MeleTOP
Nabil Ahmad bersama pengacara MeleTOP terdahulu, Noor Neelofa.

Pengumuman tersebut dilakukan secara langsung pada episod malam ini dan telah disambut dengan sorakan gemuruh oleh penonton di studio. Ia juga dilakukan sempena sambutan usia program MeleTOP yang telah mencecah sedekad.

Menerusi bahagian komen di akaun Instagram MeleTOP, beberapa selebriti tempatan mengambil kesempatan bagi mengucapkan tahniah di atas perlantikan Hawa ini.

IKLAN

Antaranya termasuklah Uyaina Arshad yang pernah beberapa kali muncul sebagai pengacara jemputan MeleTOP. Katanya, “Congratulations my dear sister Hawa Rizwana! Fly high with MeleTOP!”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MeleTOP (@meletop)

Terlebih dahulu, Hawa juga pernah beberapa kali diundang sebagai pengacara jemputan MeleTOP sejak kebelakangan ini dan respon yang diterima daripada penonton rata-rata menerima baik chemistry yang tercetus di antaranya dengan Nabil.

IKLAN

Mampukah Hawa mengikis persepsi bahawa pemilihannya ini punya kaitan dengan raut wajahnya yang seringkali disamakan dengan Neelofa? Dan mampukah Hawa keluar daripada bayangan ‘pengendali program televisyen serius’ dan mengembangkan potensi sebagai pengacara program hiburan?

Haa, korang kenalah tune in dan saksikan MeleTOP pada setiap minggu!

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN : Beauty With Brain, Hawa Rizwana Dapat Keputusan 4.00 Dalam Semester Pertama – REMAJA

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.