Pempengaruh dan pelakon, Aya Amiruddin baru-baru ini memberitahu akaun Tiktok miliknya telah digodam oleh ndividu tidak bertanggungjawab sejak Sabtu lalu.

Menurutnya, individu tersebut telah mengugut dan meminta Aya menghantar foto dan video bogel selain memberi sejumlah wang bagi mendapatkan akaun Tiktoknya semula.

“Individu itu minta saya hantar foto dan video bogel sekiranya tidak mahu membayar RM940 bagi mendapatkan akaun TikTok saya semula”

Akaun Digodam! Aya Amiruddin Diugut Hantar Gambar Tidak Senonoh Jika Mahukan Semula Akaun Tiktok!
kredit: tiktok @freakayaisfreak

Jelasnya, hal ini berlaku selepas pempengaruh tersebut mempercayai satu kiriman emel dari Tiktok yang menawarkan centang biru (blue tick). Disebabkan itu, Aya kini telah kehilangan akaun yang memiliki lebih 800,000 pengikut.

IKLAN

“Tak sampai tiga minit saya tekan pautan yang diberikan melalui kiriman emel yang kononnya daripada TikTok, akaun saya terus tidak boleh diakses”

Akaun Digodam! Aya Amiruddin Diugut Hantar Gambar Tidak Senonoh Jika Mahukan Semula Akaun Tiktok!
kredit: instagram @freakayaisfreak

“Saya sangat tertekan dan sedih apabila perkara ini berlaku sebab di situlah saya mencari rezeki dan sekarang ini saya sedang berusaha mendapatkan semula akaun itu walaupun peluang itu agak sukar”

“Saya anggap apa yang berlaku ini ada hikmah. Mungkin Tuhan nak jentik dan beritahu saya sesuatu. Laporan polis dan aduan kepada TikTok juga sudah dibuat”

Aya berkata, disebabkan akaun TikTok miliknya digodam terdapat tujuh kempen yang masih tertangguh dan perlu dimuat naik dengan segera.

IKLAN

“Mujurlah semua klien saya memahami situasi yang sedang dihadapi. Naluri saya kuat mengatakan saya akan dapat akaun TikTok saya semula”

IKLAN

Aya berharap agar ada keajaiban yang berlaku supaya dia boleh meneruskan kerja dan juga masih menanti maklum balas daripada Tiktok.

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti TelegramInstagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI