Lebih romantik dan penyayang antara salah satu sebab mengapa gadis Melayu lebih memilih lelaki berbangsa Cina sebagai kekasih hati. Maklumlah, baru-baru ini tular di laman Tiktok apabila ramai wanita Melayu tampil mendedahkan suami dan kekasih mereka yang bermata sepet ini.

ARTIKEL BERKAITAN: “More To Come..”Sean Lee Arah Filem Pendek Pertama, 261 Sundays

@xxlovexy_ lengchai supermacy #fyp #trending #chineseboyfriend #chineseboy #lengchai #woaini ♬ 想某人(DJ舞曲版)(Cover 白嘉峻)(剪辑版) – 王优秀

 Klip-klip tular itu turut menayangkan layanan manis dari jejaka-jejaka tersebut kepada pasangan mereka. Hal ini mengundang perhatian ramai wanita solo yang merasakan mungkin selama ini mereka tersalah pilih pasangan dari bangsa yang sama.

Sean Lee yang ditemui di pelancaran koleksi jam tangan terbaru dari jenama Alba semalam turut berkongsi pendapatnya tentang isu hangat ini.

“Akan Kejar Dia Sampai Dapat…” – Sean Lee Dedah Rahsia Lelaki Cina Lebih Digemari Wanita Zaman Sekarang

“Pada pendapat saya, kami (lelaki Cina) bila bercinta memang akan kejar wanita idaman kami sampai dapat dan jaga dia sebaik mungkin,

IKLAN

“Kami juga tak suka beri janji kosong kepada kekasih hati. Kalau abang cakap abang delete, memang betul abang delete,” selorohnya kepada media.

“Akan Kejar Dia Sampai Dapat…” – Sean Lee Dedah Rahsia Lelaki Cina Lebih Digemari Wanita Zaman Sekarang

Beliau yang turut akui bahawa dirinya pernah bercinta dengan gadis Melayu suatu ketika dahulu turut memberi pendapatnya tentang perbezaan apabila menjalinkan hubungan dengan wanita Melayu dan wanita Cina.

“Berdasarkan pemerhatian saya, wanita Melayu kebanyakannya dibesarkan dengan penerapan sifat lemah lembut, keayuan dan cara menjadi isteri yang solehah. Manakala, wanita yang dibesarkan oleh Chinese family akan lebih cenderung untuk fokus dengan karier dan pendidikan mereka,

IKLAN

“Bagi saya kedua-dua cara dibesarkan tiada salah. Masing-masing ada kelebihan tersendiri,” jelasnya lagi.

“Akan Kejar Dia Sampai Dapat…” – Sean Lee Dedah Rahsia Lelaki Cina Lebih Digemari Wanita Zaman Sekarang

Baginya, perkara itu terserah kepada citarasa lelaki tersebut kerana jika mereka inginkan pasangan yang lemah-lembut dan manja, gadis Melayu mungkin pilihan terbaik.

Namun sekiranya mereka mahukan pasangan yang lebih berdikari dan sentiasa sibuk mengejar impian, majoriti gadis berbangsa Cina mempunyai kriteria tersebut.

IKLAN

BACA LAGI: ‘Plot Twist Habis…..” – Jisoo BLACKPINK Rasmi Bercinta Dengan Pelakon Terkenal, Ahn Bo Hyun!

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

KREDIT FOTO: Instagram Sean Lee