8 Sikap Lelaki Yang Confirm Dapat Tarik Perhatian Perempuan

376

Kalau nak pikat perempuan, kaum lelaki kena pandai tackle hati mereka terlebih dahulu. Tak perlu duit berkepuk pun sebab bukan semua wanita pandang poket korang je. Hiks!

Asalkan mereka selesa dengan lelaki tersebut, mungkin ada chance la mamat tu nak masuk line. Jadi paling penting, buat mereka rasa selesa dulu dengan korang.

Betul tak sis?

Selain itu, ada beberapa sikap lelaki yang biasanya akan dapat menarik hati perempuan, antaranya adalah seperti berikut:

1. Kelakar

Perempuan lebih tertarik dengan lelaki yang pandai buat lawak. Daripada berkawan dengan lelaki yang pendiam dan serius, perempuan lebih memilih lelaki yang boleh membuatkan mereka tergelak. Barulah hidup tu rasa ceria dan kalau ada masalah pun boleh hilang stress.

2. Caring

Siapa yang tidak suka bila ada individu lain yang mengambil berat tentang dirinya. Kalau sakit, ada yang concern. Ada masalah sikit pun, mereka boleh alert. Tapi, awas ye. Ada beza lelaki yang caring dan mengongkong. Bukan bermakna mereka berhak untuk tahu semua gerak geri korang setiap hari.

3. Pandai bertukang

Remy Ishak kata, orang-orang tua cakap kalau nak cari calon suami, biarlah yang pandai bertukang. Katanya senang untuk bina masjid hingga ke syurga. Eh? Okay gurau je.

Ada juga perempuan yang suka kepada lelaki yang pandai bertukang dan tahu hal-hal tentang rumah. Baiki kipas rosak, cat rumah dan paling penting, rajin mengemas. Tak letak semua beban pada kaum wanita. Cewah!

4. Pendengar yang setia

Kalau tak dapat nak tolong selesaikan masalah pun, perempuan dah bersyukur kalau ada yang sudi mendengar masalah atau ‘bebelan’ mereka setiap hari. Maklum saja, perempuan ni semua benda nak bercerita.

Apa yang jadi pada mereka satu hari ni mesti akan diceritakan pada si dia. So, sebab tu mereka suka lelaki yang boleh menjadi pendengar yang baik.

5. Pandai masak

Ini bonus. Kalau ada lelaki yang hebat di dapur, perempuan memang akan cair. Biasa kita dengar kerja perempuan saja di dapur, tapi jika lelaki tersebut pandai masak dan rajin pula tu, confirmlah takkan ditolak. Hiks!

6. Suka kanak-kanak

Ahh, yang ni pun selalu buat perempuan cair. Lelaki yang sayang dan sukakan kanak-kanak. Pandai jaga dan pujuk mereka, lagilah perempuan suka tengok. Hehe!

Maklum saja, perempuan pun kena cari calon suami yang boleh jadi ayah kepada anak-anak mereka kan? Betul tak?

7. Pandai ambil hati keluarga

Bukan hanya perlu ambil hati mereka, perempuan juga mahukan lelaki yang boleh menyayangi dan menerima keluarga mereka. Paling tidak, ambil hati dan hormatilah kedua ibubapanya.

8. Setia

Nah, mana-mana perempuan mahukan pasangan yang setia. Kalau memang lelaki tu playboy, awal-awal lagi mereka dah pangkah. Pantang perempuan bila ada lelaki yang tak cukup dengan seorang wanita saja. No way!

Jadi bro, kalau korang dah betul-betul yakin atleast ada 8 daripada sikap yang disenaraikan ini, janganlah malu-malu nak make a move okay?

Good luck!

CER KOMEN SIKIT