Setiap kali selebriti Hollywood menyarungkan pakaian yang sopan dan tidak menjolok mata, pasti mereka kelihatan cantik dan out-worldly!

 

Salah satu pakaian ‘sopan’ yang popular di kalangan mereka adalah Cheongsam. Sopanlah apabila bahagian dada ditutup rapi tidak seperti kebiasaan. Sempena sambutan Tahun Baru Cina ini, jom kita lihat 8 selebriti yang kelihatan cantik dalam sarungan Cheongsam.

 

Anne Hathaway

8 Selebriti Hollywood Ni Memilih Cheongsam, Cantik Bak Hang!Di dalam filem One Day lakonannya bersama Jim Sturgess.

 

IKLAN

Jessica Chastain

8 Selebriti Hollywood Ni Memilih Cheongsam, Cantik Bak Hang!Di karpet merah Critics Choice Movie Awards 2015 dalam persalinan Antonio Berardi.

 

Miley Cyrus

8 Selebriti Hollywood Ni Memilih Cheongsam, Cantik Bak Hang!Okay, Miley mungkin tak menyarungkan Cheongsam tradisional but the effort does count, kan? Dia memilih jaket dan skirt daripada Pucci.

 

IKLAN

Grace Kelly

8 Selebriti Hollywood Ni Memilih Cheongsam, Cantik Bak Hang!Grace Kelly menerima anugerah Pelakon Wanita Terbaik di Golden Globes pada tahun 1956.

 

Emma Watson

8 Selebriti Hollywood Ni Memilih Cheongsam, Cantik Bak Hang!Mudanya! Emma Watson di karpet merah tayangan filem Wimbledon pada tahun 2004.

IKLAN

Jennifer Anniston

8 Selebriti Hollywood Ni Memilih Cheongsam, Cantik Bak Hang!Jennifer Anniston sering mencetuskan trend fesyen melalui watak Rachel di dalam siri FRIENDS.

 

Nicole Kidman

8 Selebriti Hollywood Ni Memilih Cheongsam, Cantik Bak Hang!Nicole Kidman beraksi di dalam filem Australia arahan Baz Luhrman. Nicole merupakan salah seorang pelakon Hollywood yang sering memilih sarungan Cheongsam.

 

Taylor Swift

8 Selebriti Hollywood Ni Memilih Cheongsam, Cantik Bak Hang!Okay fine, ini bukanlah Cheongsam biasa yang kita selalu tengok. Namun, rekaan dress Zuhair Murad untuk karpet merah Grammy’s 2012 ini diilhamkan daripada gaya oriental untuk disarungkan oleh Taylor Swift.

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI