Phewwww, akhirnya sesi uji bakat Pencarian DEWI REMAJA 2018/19 yang berlangsung selama 4 hari di Hotel Premiera, Kuala Lumpur telah selesai.

Sepanjang 4 hari iaitu pada 29 dan 30 September serta 6 dan 7 Oktober yang lalu menyaksikan kehadiran yang cukup memberangsangkan daripada gadis-gadis seluruh negara yang ingin berkongsi bakat mereka bersama kami.

Jutaan terima kasih diucapkan buat penaja lokasi, Hotel Premiera yang telah memberikan kerjasama cukup baik kepada kami sepanjang sesi uji bakat ini.

Seperti yang kami jangkakan terdapat ramai bakat-bakat baru yang telah hadir sehingga membuatkan juri-juri juga cukup pening untuk memilih siapakah yang bakal menjadi Finalis DEWI REMAJA 2018/19. Jom ikuti 10 perkara dan fakta menarik yang berlaku sepanjang sesi uji bakat ini!

 

Artis Turut Serta

 

View this post on Instagram

 

Wish me luck @majalahremaja #dewiremaja #dewi1819

A post shared by Neera Azizi (@neeraazizi) on

 

View this post on Instagram

 

Why not ? ? Jom girls ! @majalahremaja . #dewiremaja #dewi20182019 #dewi1819 #majalahremaja #remaja #pipifishball

A post shared by Sissy Imann (@sissyimann) on

Pertandingan DEWI REMAJA cukup sinonim di kalangan bakat-bakat baru sebagai antara platform terbaik untuk mereka menceburkan dalam bidang seni. Pada ujibakat kali ini, REMAJA telah menyaksikan kemunculan beberapa orang artis yang ingin turut serta. Antara yang hadir ialah Neera Azizi, Didi Astillah dan penyanyi, Sissy Iman. Mereka menganggap inilah anatra platform untuk mereka terokai satu sisi baru dalam karier mereka. All the best girls!

IKLAN

Instafamous

 

View this post on Instagram

 

Wish me luck ? @majalahremaja #dewiremaja #dewi1819

A post shared by Ayra (@ayramessi) on

 

View this post on Instagram

 

Alhamdulillah. Thank you ya Allah! ?? #dewiremaja #dewi1819e

A post shared by Sharifah Eleen Al-Baity (@sharifaheleen) on

Mungkin dalam edisi DEWI REMAJA sebelum ini istilah ‘Instafamous’ masih lagi belum popular. Namun dengan populariti laman media sosial Instagram kini semakin ramai gadis-gadis cantik dan berbakat mencipta nama sendiri menerusi perkongsian foto, video serta sedikit latar bekalang hidup mereka di situ. Kali ini beberapa orang Instafamous telah berjaya menangkap perhatian kami seperti Ayramessi, Pyka Rahman, Ariesya Farha dan Sharifah Eleen.

 

Pelbagai Negeri

8 Fakta Menarik Sepanjang Uji Bakat Pencarian DEWI REMAJA 2018/19

Walaupun sesi uji bakat ini diadakan di ibu negara namun ia tidak menghalang ramai bakat-bakat baru yang menanam cita-cita tinggi untuk datang dan mencuba nasib. Ada peserta yang datang dari Kedah, Johor, Pulau Pinang dan paling jauh sekali ialah dari Sabah. Sesekali terdengar perbualan dalam loghat masing-masing membuatkan kami berasa cukup terharu. Kami di REMAJA berasa cukup terharu dengan sokongan yang tidak berbelah bahagi daripada korang semua.

IKLAN

 

Latar Belakang

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lydia De Sal (@evolly_dear) on

Bukan sahaja bakat-bakat baru yang mencuba nasib pada kali ini malah ada peserta yang berpengalaman menyertai pertandingan lain juga turut serta. Masing-masing percaya bahawa inilah platform untuk mereka kembangkan lagi bakat serta potensi mereka.

 

Anak Dewi Remaja

 

View this post on Instagram

 

Mommy’s back ?????

A post shared by Tunkurania? (@affierania) on

Dalam kesemua peserta yang hadir terdapat seorang peserta yang sangat menarik perhatian kami. Affie Rania merupakan anak kepada Che Puan Mimi Wahedah, pemenang tempat ke-3 DEWI REMAJA edisi kedua iaitu pada tahun 1987/88. Adakah Affie Rania bakal mengikuti jejak ibunya dalam pertandingan ini? Sama-sama kita nantikan!

IKLAN

 

Sama Tapi Tak Serupa

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Qystina Batrisyia ?? (@qysbatrisyia) on

Selain kemunculan artis, Instafamous dan anak selebriti perserta yang memiliki wajah seiras dengan artis popular juga menarik perhatian ramai. Walaupun ia bukanlah tiket untuk mereka layak ke pusingan seterusnya namun memiliki wajah seiras artis pastinya akan menarik perhatian sesiapa sahaja. Kali ini REMAJA menemui dua peserta yang memiliki wajah seiras Amyra Rosli dan Sharifah Sakinah. Cuba korang tengok, seirias ke idok?

 

Setia Menanti

8 Fakta Menarik Sepanjang Uji Bakat Pencarian DEWI REMAJA 2018/19

Hari ketiga menyaksikan kehadiran peserta uji bakat yang paling ramai. Maka tidak hairanlah sesi uji bakat ini berakhir sehingga jam 12 tangah malam. Rata-rata peserta terpaksa bersabar dan menunggu giliran masing-masing dalam tempoh yang cukup lama. Apatah lagi jika mereka layak dari pusingan kedua hingga keempat. Malah ada yang berada di lokasi uji bakat selama 11 jam!

 

Kesejukan

Antara perkara yang paling mencabar buat peserta uji bakat kali ini ialah berdepan suasana yang sejuk di dalam hotel. Biasalah dalam hotel pastinya akan tersedia penghawa dingin, namun bila sudah berada dalam ruang menunggu dalam masa yang lama pastinya boleh buat mereka semua kesejukan. Disebabkan itulah kami sentiasa memberi mereka tempoh untuk rehat dan keluar sekejap untuk mengambil udara luar yang lebih panas. Mungkin mereka boleh anggap ini sebagai antara ujian pertama nak jadi Dewi Remaja!

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI