Gincu bibir merupakan alat solekan yang paling penting bagi perempuan. Walaupun tidak mengenakan secalit mekap,warna gincu bibir pilihan sudah cukup untuk menaikkan seri wajah.

 

Jika kita lihat di pasaran hari ini, terdapat banyak warna gincu yang berbeza-beza mengikut cita rasa kaum perempuan. Sebut sahaja korang suka warna apa? Semua ada.

Biasanya, warna gincu yang dipilih berdasarkan kepada personaliti si pemakai itu sendiri. Cara terbaik untuk korang kenal seseorang wanita adalah dengan melihat tata gaya dan pilihan warna yang dibuat.

 

Finalis Dewi Remaja (dari kiri): Zeera Azizi, Fazreen Fazera dan Ernisha bersama makeup kit daripada Irisa Cosmetics. Untungnya!

 

Jadi, berikut merupakan beberapa warna gincu bibir pilihan berdasarkan personaliti diri.

 

01

Moonlight

    

Warna berry gelap yang elegan ini membawa maksud korang seorang yang menggoda. Tak hairan lah kalau siapa yang pilih warna ni akan nampak seperti si penggoda!

IKLAN

 

02

Dead Roses

Kalau korang memilih warna merah terang untuk pilihan gincu bibir, ini bermaksud korang seorang yang berkeyakinan tinggi dan gemarkan perhatian.

 

03

Stigma

IKLAN

Warna ini sesuai buat anak muda yang bersifat ‘girly’. Korang seorang yang sering menceriakan suasana dengan personaliti manja dan baik hati

 

04

Valerie

Tidak mudah untuk mendekati personaliti si gincu merah cerah ni sebab korang seorang yang tidak suka kepada perhatian. Bagi yang mahu mendekati, mereka perlu lebih bekerja keras kerana sikap ketegasan yang ada dalam diri korang.

 

05

Solo

IKLAN

Nude merupakan favourite buat rata-rata anak gadis yang suka dengan gaya minimalis. Nude adalah warna natural yang menonjolkan tahap kesabaran korang. Tapi lip cream Solo memberi sedikit sentuhan rona peach pada gincu bibir ini.

 

So macam mana guys? Korang yang mana satu?

Kalau nak pilih gincu yang sesuai dan oleh didapati dengan harga mampu milik, Irisa Cosmetics telah memperkenalkan pilihan gincu dengan tona warna yang sangat sesuai untuk orang Asia.

Dan lebih menarik lagi, korang mesti tak percaya produk kecantikan ini diusahakan oleh pasangan adik-beradik, Iman yang berusia 17 tahun serta Irisa pula baru berusia 15 tahun.

Jadi, sememangnya mereka lebih memahami apa yang remaja inginkan!

Layari je www.irisacosmetics.com untuk ketahui lebih lanjut mengenai 5 varian gincu ini. DAN follow mereka di Instagram untuk update produk terbaru daripada Irisa Cosmetics!