Baru-baru ini kecoh di media sosial apabila drama Joseon Exorcist yang baru sahaja disiarkan dua episod terpaksa menghentikan tayangannya gara-gara kontroversi yang membuatkan netizen di Korea tidak berpuas hati.

Bagi penonton yang sudah mengikuti dua episod drama tersebut, ramai yang kecewa dan tidak berpuas hati kerana tidak dapat lagi mengikuti apa yang terjadi seterusnya.

Nah, jangan frust sangat guys. Masuk sahaja bulan baru ini, ada beberapa drama Korea terbaru yang boleh korang layan. Berikut kami senaraikan antara k-drama yang akan ditayangkan sepanjang April ini.

1. Taxi Driver

Berdasarkan webtoon The Deluxe Taxi yang ditulis oleh Carlos, drama terbaru SBS ini dibintangi oleh Lee Je Hoon sebagai Kim Do Ki, seorang lulusan akademi tentera laut yang menjadi nderwater demolitions expert. Kehidupannya musnah setelah kematian ibunya di tangan pembunuh bersiri.

Kini, dia bekerja di sebuah Syarikat Pelangi Teksi, yang tidak menawarkan perkhidmatan biasa, sebalikya mencari pelanggan yang ingin membalas dendam.

IKLAN

2. Real Estate Exorcism

KBS2 bakal menayangkan drama supernatural yang mengisahkan tentang Hong Ji-a, seorang pengusir syaitan yang mengendalikan agensi hartanah. Bukan broker ‘biasa-biasa’, dia menyenaraikan lokasi-lokasi yang berhantu dan mengusir hantu daripada bangunan tersebut, kemudian memulihkan dan menjualnya.

Walau bagaimanapun, Ji-a mempunyai satu trauma yang belum dapat diselesaikannya, iaitu kematian misteri ibunya 20 tahun lepas.

3. Law School

Tiga tahun selepas The Miracle We Met, Kim Myung Min kembali beraksi dalam Law School terbitan JTBC. Kim berperanan sebagai bekas pendakwaraya, Yang Jong Hoon yang kini menjadi profesor di sebuah sekolah undang-undang berprestij.

IKLAN

Drama ini menceritakan bagaimana pelajar dan professor universiti undang-undang berprestij di Korea Selatan terperangkap dalam kes pembunuhan berprofil tinggi.

4. Undercover

Drama ini mengisahkan tentang han Jung Hyun, ejen yang dijemput oleh National Intelligence Service (NIS) ketika dia menuntut di akademi polis. Dia kemudian ditugaskan menguruskan satu kes rahsia dan dia bertemu dengan Choi Yeon-Soo (Kim Hyun-Joo). engan menggunakan nama samarannya, dia jatuh cinta kepada Choi Yeon-Soo dan mereka akhirnya berkahwin.

Sementara itu, Choi Yeon-Soo bekerja sebagai peguam sivil yang mencari keadilan dan kebenaran. Dia dicalonkan untuk menjadi Ketua Unit Siasatan Rasuah Penjawat Awam. Kerana pencalonannya, identiti sebenar suaminya terbongkar dalam situasi yang tidak terkawal.

IKLAN

5. Dark Hole

Drama penyiasatan di mana Kim Ok Bin muncul sebagai Lee Hwa Sun, seorang detektif di Seoul yang menerima panggilan daripada orang yang membunuh suaminya, meminta dia untuk pergi ke kota Muji.

Setibanya di sana, dia menyedari bahawa penduduk telah dikepung oleh asap misteri yang muncul dari lubang sinki yang menjadikan orang-orang yang menghidunya menjadi hantu.

Boleh tahan juga senarai drama terbaru bulan ini. Selamat menonton!

Sumber: South China Morning Post

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI